بهترین اسکنر ۲۰۲۰ کدام است؟ {راهنمای خرید و ارسال رایگان}

2

اسکنر مهمترین و متداول ترین دستگاهی است که از طریق آن اطلاعات یک متن یا تصویر گرافیکی خوانده شده و به صورت اطلاعات قابل دسترس در رایانه ذخیره میشود. اسکنرها به دو دسته اسکنرهای صفحه تخت (اسکنر رومیزی) و اسکنر استوانه ای تقسیم میشوند .

اسکنر ( پیمایشگر  چیست ؟ (

اسکنر دستگاهی است که تصویر را تبدیل به علایم الکترونیکی کرده و به صورت فایل گرافیکی به رایانه می رساند. این علایم تصویر را تشکیل خواهد داد.

اسکنر ابزاری است که تصاویر، متون چاپ شده، دست نوشته ها و یا یک شیء را به صورت نوری اسکن می کند و آن را به تصاویری دیجیتال تبدیل می کند. در اداره ها اسکنرهای رومیزی وجود دارد که تصویر یا متن برای اسکن شدن بر روی پنجره شیشه ای اسکنر قرار می گیرد.
اسکنرهای مدرن از مبدل نور به سیگنال های الکتریکی با سنسور تصویری تماسی استفاده می کنند، در حالی که اسکنر درام از مجرایی به عنوان سنسور تصویری استفاده می کند. اسکنر چرخشی که برای اسکن با سرعت بالا از آن استفاده می شود نوعی دیگر از اسکنر درام است که از مبدل نور به سیگنال الکتریکی استفاده می کند. نوع دیگر از اسکنر به نام اسکنر خورشیدی است که از اسناد و کتاب عکسبرداری می کند و اسکنرهایی که مدل های سه بعدی از اشیا ایجاد می کنند.
طبقه ای دیگر از اسکنر، اسکنر دوربین دیجیتالی است که بر پایه مفهوم دوربین لیتوگرافی قرار دارد. به دلیل افزایش وضوح تصویر و ویژگی های جدید نظیر خاصیت ضد تکان، دوربین های دیجیتالی به آلترناتیوهای جذابی در برابر اسکنرهای عادی تبدیل شده است. در حالی که هنوز معایبی در مقایسه با اسکنرهای سنتی دارند (معایبی نظیر انحراف تصویر انعکاس، سایه ها و تضاد پایین) دوربین های دیجیتال مزایایی نظیر سرعت بالا  و قابل حمل بودن را دارا می باشند.

برای مشاهده قیمت و خرید جدیدترین اسکنرهای ۲۰۲۰ به لینک زیر مراجعه کنید : 

مشاهده قیمت و خرید

فناوری اسکن نوین اسکنرهای ۳D را با دوربین های دیجیتال ترکیب می کند تا مدل های تمام رنگ ایجاد کند. اسکنرهای درام اطلاعات تصویری را از طریق مجاری عکس چندگانه دریافت می کنند در حالی که در اسکنرهای تخت و اسکنرهای فیلم (که ارزان قیمت هستند) اطلاعات تصویری از طریق مبدل نور به سیگنال های الکتریکی دریافت می شوند. منابع انتقالی و انعکاسی بر روی سیلندر اکریلیک نصب می شود، اسکنر درام با سرعت بالا به گردش در می آید در حالی که آن شی اسکن شده را در برابر نورهای بسیار دقیق عبور می دهد که اطلاعات تصویری را به مجاری عکس چندگانه که نور سبز، آبی و قرمز در میز نوری اسکنر تقسیم می شود.
اسکنرهای درام نام خود را از سیلندر اکریلیک شفاهی (درام) که کار هنری اصلی برای اسکن شدن به روی آن نصب می شود، می گیرد. اندازه کار هنری اصلی به صورت ۱۱×۱۷ می باشد، یکی از ویژگی های منحصر به فرد اسکنرهای درام مربوط به قابلیت آنها در کنترل فضای نمونه و اندازه روزنه (سوراخ) به طور مستقل است.
اندازه نمونه فضایی است که رمز گذار اسکنر پیکسل های انفرادی را به وجود می آورد. روزنه سوراخی واقعی است که به نور اجازه میدهد تا وارد میز نوری اسکنر شود. این قابلیت در کنترل روزنه و اندازه نمونه به طور جداگانهای برای فیلم هموار کننده مفید است در زمانی که اسکن به صورت سیاه و سفید یا نگاتیو رنگی باشد.

 

اسکنر ها چگونه کار می کنند ؟

اسکنر ها چگونه کار می کنند ؟

با ساخت دستگاه اسکنر تحول بزرگی در صنعت لیتوگرافی بوجود آمد. اسکنرها به تدریج تکامل یافته کاربردی تر شده و از سیستم مکانیکی به تمام الکترونیکی تبدیل شدند، دارای سیستم پردازشگر مجزا گشته و برای آنها حافظه نصب شد، به این ترتیب فناوری پیش از چاپ را دگرگون ساختند. اسکنرها طی چند سال گذشته به عنوان یکی از اجزای اصلی فرآیند چاپ موقعیت خود را حفظ کرده اند، امروز می بینیم که اسکنرها در قالب سیستم های چند کاره، در کلیه زمینه های ساختار تصویری و گرافیکی از توان بالایی برخوردار هستند. در بازار کار چاپ نیز دستگاه اسکنر نقش مهمی را ایفا می کند. در واقع اسکنر آغازگر عملیات چاپ می باشد.

اسکنر، با ورود به عرصه صنعت چاپ باعث پیشرفت روزافزون این صنعت شد. این دستگاه ها باعث سرعت و کیفیت بهتر در زمینه تهیه فیلم شدند. به تدریج منابع نور اسکنر از لامپ ها گازی معمولی به پرتوهای لیزری تبدیل شد.

در حال حاضر اکثر تولید کنندگان اسکنر، محصولات قدرتمندی را روانه بازار می کنند. همزمان کاهش تدریجی قیمت اسکنر ها سبب شده تا اسکنر خریداری و از آن استفاده کنند. حتی برخی از انواع اسکنر ارزان قیمت هم می توانند تصاویری را با کیفیتی قابل توجه و مناسب کار حرفه ایی پدید آورند.

امروزه استفاده کننده از این دستگاه طیف وسیعی از انواع اسکنرها را در بازار می یابند. تفاوت این اسکنرها در نحوه استفاده و کیفیت کار بسیار زیاد است، اما همه این اسکنرها در یک نکته با هم مشتر کند و آن تبدیل اطلاعات رنگی به اعدادی که برای رایانه قابل فهم باشد.

اسکنر وسیله‌ ای است که تصاویر را از عکس‌های پرینت‌ شده ، پوسترها ، صفحات مجله و منابع مشابه دریافت کرده و وارد کامپیوتر می‌کند تا بتوانید آن‌ها را مشاهده و ویرایش نمایید. اسکنرها به صورت قابل حمل، تخت یا ایستاده ساخته می‌شوند و مدل‌های مخصوص سیاه‌ و سفید یا رنگی دارند. اسکنرهایی که رزولوشن خیلی بالایی دارند معمولاً برای اسکن پرینت‌های دارای رزولوشن بالا استفاده می‌شوند، اما اسکنرهای دارای رزولوشن پایین برای دریافت تصاویر و نمایش در کامپیوتر کفایت می‌کنند. اسکنرها معمولاً با نرم‌ افزاری همچون محصولات Adobe Photoshop عرضه می‌شوند که با آن‌ها می‌‎توانید تغییر اندازه و اصلاح عکس اسکن‌ شده را انجام دهید. اسکنرها معمولاً با استفاده از رابط کاربری سیستم کامپیوتر کوچک (SCSI) به کامپیوتر متصل می‌شوند. یک نرم‌ افزار نظیر فوتوشاپ از برنامه‌ ی TWAIN برای مطالعه‌ ی تصویر استفاده می‌کند.

کاربرد اسکنر چیست؟

 اسکنر دستگاهی است که توسط آن اطلاعات یک متن یا تصاویر گرافیکی خوانده شده و به صورت اطلاعاتی قابل فهم در رایانه ذخیره می شود. که جهت تبدیل تصویر اورژینال طراحی شده و توسط اطلاعات دیجیتالی مورد استفاده قرار می گیرد. کار این دستگاه تبدیل اورژینال (نمونه اصلی) به داده های مورد نیاز کاربر است.

هر اسکنر، با نرم افزار خاصي همراه است که از طریق درایو خاص خود واسطه انتقال تصویر از اسکنر به کامپیوتر می شود، تفکیک و اصلاح رنگ در اسکنرهای حرفه ایی با ظرافت و دقت بسیار صورت می گیرد که با این دستگاه می توان به صورت کل تصویر یا فقط یکی اثر رنگ ها اعمال نمود.

اصول اولیه تمامی اسکنرها، تجزیه و تحلیل یک تصویر و انجام پردازش های مربوطه است. تمامی اسکنرها، از هر نوعی که باشد در چند جزء مشترکند که عبارتند از سيستم اپتیکی و سنسور نوری که بیشتر از عوامل دیگر در کیفیت کار اسکنر موثرند و نیز رابط یا سیستم اتصال اسکنر به رایانه و نرم افزار اسکن که تأثیر زیاد در سرعت عمل اسکنر دارند.
اسكنر هاي دارای شکل، کاربردها و انواع مختلف که به طور کلي به دو نوع معمولی (رومیزی) و حرفه ای تقسیم می شوند. اسکنر های معمولی (رومیزی) و حرفه ای نیز خود به دو نوع سیلندری (درام) و مسطح (تخت) تقسیم می شوند. عمده تفاوت این اسکنرها در چگونگی قرار گیری اصل کار در دستگاه می باشد.

اسکنرهای سیلندري (درام):

این اسکنرها که اسکنرهای استوانه ای نیز گفته می شود، در مراکز انتشاراتی معتبر و بزرگ استفاده می شود، با استفاده از این اسکنر می توان تصاویر را با کیفیت و جزئیات بالا اسکن نمود، این نوع اسکنرها از رزولوشن بالايي برخوردارند و دارای کیفیت تصویر و تفکیک رنگ عالی هستند و به خاطر رزولوشن متغیر قابل تنظیم، وضوح عالی تصویر را ممکن می سازد و برای اسکن نقشه و چاپ نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع اسکنرها از تکنولوژی pmt استفاده می شود و تصاویر دیجیتال تولید شده بر اساس این تکنولوژی با کیفیت خواهد بود که این خود یکی از مزیت های بزرگ این نوع اسکنر محسوب می گردد.

اسکنر های مسطح (تخت):

متداول ترین برای کاربرد خانگی است. در این نوع اسکنر ها، ناحيه اسکن شامل یک صفحه تخت است، که دستگاه فتوکپی است، که سند بر روی آن قرار می گیرد. این نوع اسکنرها بخاطر راحتي در استفاده و فناوری استفاده شده در هد اسکن آنها بیشترین مصرف کننده را دارد. لازم به ذکر است که بعضی از مدل های این اسکنر می تواند نگاتیو فیلم ها و ترانسپرنت ها را نیز اسکن کنند و نیز این مزیت را هم دارد که، اورژینال های غیر قابل انعطاف را هم اسکن می کند و نیز می تواند اشیاء تخت چند بعدی را هم اسکن کند.
این نوع اسکنرها انواع مختلفی دارند:

 اسکنرهای خوابیده :

این نوع اسکنرها از یک صفحه شیشه ای تخت تشکیل شده که روی نوار حسگرهای توری قرار می گیرد و دری وجود دارد که روی صفحه شیشه ایی می خوابد. کاغذ یا اشیائی چون کتاب باز شده روی شیشه گذاشته می شود، نوری که از زیر شیشه تابیده می شود با برخورد به شیء مورد اسكن، انعکاس می یاید و بوسیله CCD دریافت می شود.

CCD رایج ترین فناوری برای اخذ تصاویر در اسکنرها هستند

اسکنر های خوابیده جز رایج ترین و خوش دست ترین اسکنرها هستند که هم در مدل رنگی و هم به صورت تک رنگ یافت می شوند. تنها عیب این اسکنرها این است که جای زیادی را روی میز اشغال می کنند. بعضی از اسکنرهای خوابیده قابلیت وصل شدن به آداپتور ترانسپارنسی را دارند.

اسکنرهای برگه خور :

در این نوع اسکنر ها، نوار حسگر نوری (بر خلاف اسکنرهای خوابیده) بی حرکت است و در عوض برگه ای که اسکن می شود، روی نوار حرکت می کند. این نوع اسکنر برای کسانی که می خواهند حجم بزرگی از اسناد را اسکن کنند و به متن قابل ویرایش دست یابنده بسیار مناسب است. اسکنرهای برگه خور در دو نوع رنگی و تک رنگ موجودند. البته می توان عکس با صفحات کوچک را وارد اسکنر کرد، اما امکان جمع شدن آن ها وجود دارد. اسکنرهای برگه خور بسیار جمع و جور هستند و به درد فضای محدود می خورند.

بیشتر بخوانید : چاپ جوهر افشان چیست ؟

اسکنرهای دست گرفتني :

پهنای این اسکنر چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر است، که امکان جابه جایی و حمل آن را فراهم می کند. عیب این دستگاه این است که باید صفحات را در چند قسمت اسکن کنیم و از آنجا که منبع نوری این اسکنرها کمی ضعيف است، کیفیت تصویر آنها به خوبی اسکنرهای بزرگ در نمی آید. نوع دیگری از اسکنرهای دست گرفتنی، اسکنرهای قلمی هستند. اسکنرهای قلمی برای اسكن روی هر خط از متن چاپ شده کشیده می شود، نرم افزار تشخیص نوری همراه قلم، اسکن ها را به متن قابل ویرایش تبدیل کرده و از طریق USB به رایانه انتقال می دهد.

اسکنر های فیلم ، اسلايد و ترانسپارنتی :

کمتر پیش می آید که بخواهیم از فیلک و ترانسپارنتی (صفحه شفاف) اسکن بگیریم. اما کسانی که در صنعت چاپ و نشر فعالیت دارند، زیاد به این موارد مواجه می شوند. از آنجا که نور از اسلاید مدل ترانسپارنت و شفاف که نور از آن عبور می کند، اسکن آنها باید به طرز خاصی انجام شود، تا حسگرهای نوری بتوانند نور منعکس شده را دریافت کنند. اسكنرهایی نیز وجود دارند که فقط می توانند اسلاید را اسکن کنند، این اسکنرها ناحیه کوچکی برای اسکن دارند.

نقش عمق بیت در اسکنرها

به ازای هر پیکسل از تصویر، اسكنر می تواند تعداد مشخصی بیت را حفظ کند که به این تعداد (عمق بیت) می گویند، هر چند عمق بیت بیشتر باشد، اسکنر بهتر می تواند رنگ های نزدیک به هم را تشخیص دهد. نتیجه این که کیفیت تصویر اسکن شده بهتر خواهد شد. حداقل عمق بیت برای رسیدن به کیفیت مطلوب، ۲۴ است. بنابراین، به ازاي هر پیکسل از تصویره اسکنر هشت بیت اطلاعات برای هر یک از سه رنگ اصلی (قرمزه سبز و آبی) را حفظ می کند. معنی این مسئله از لحاظ تئوری، این است که اسکنر می تواند ۱۶ میلیون رنگ را تشخیص دهد.
در فرآیند اسکن، طبیعی است که برخی از اطلاعات از بین برود یا مخدوش شود. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد که قبلا کاری با آنها نداریم. اما در چنین حالتی اصطلاحا می گویند اسکن با (نویز) همراه است. در عمل، وجود تویز باعث می شود عمق بیت ۲۴ به حدود ۱۸ برسد؛ یعنی تعداد رنگ هایی که اسکنر می تواند شناسایی کند، کاهش می یابد. در نتیجه، کیفیت تصویر کمی افت می کند. اما برای کاربر عادی با چاپگر معمولی عمق ۲۴ مناسب است. عمق بیت در اسکنرهای دیگر ۳۰،۳۲، ۳۶ ، ۴۲ ، ۴۸ است، اگر در نظر دارید که برای اسکن اسلاید، فیلم با نگاتیو اسکنر بخرید، به عمق بیت حداقل ۳۰ احتیاج خواهید داشت، هر چند ۳۶ بهتر است.
شاید سوال کنید که در حالی که مانیتور یا چاپگر فقط ۲۴ بیت اطلاعات رنگ را می شناسد، چه فایده دارد که اسکنر ۳۰ بیتی باشد؟
پاسخ این است که اطلاعات اضافی در عمق بیت بالاتر موجب یکنواخت تر شدن طیف رنگها در تصویر و نهایتا کیفیت بهتر تصویر می شود.

 

تفکیک پذیری در اسکنرها چگونه است ؟

تفکیک پذیری در اسکنرها چگونه است ؟

دو نوع تفکیک پذیری (Resolation) وجود دارد : نوری و افزون شده . تفکیک پذیری نوری یک اسکنر بر اساس تعداد نقاط با پیکسل در هر اینچ (dpi) يا (ppi) اندازه گیری می شود. هر چه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد، تفکیک پذیری و کیفیت تصویر بهتر می شود. تعداد پیکسل هایی که اسکنر می تواند تولید کند. به این که چه تعداد CCD به صورت عمودی و افقی در هد اسکنر جاسازی شده باشد، بستگی دارد. یاد آوری می شود که هر CCD یک پیکسل را تولید می کند، میزان تفکیک پذیری به صورت افقی و عمودی ذکر می شود؛ مثلا می گویند ۶۰۰ در ۳۰۰. اگر خواستید تفکیک پذیری های دو اسکنر را با هم مقایسه کنید، همیشه عدد کوچک تر را در نظر بگیرید، اگر به اسکن های دقیقی احتیاج دارید که تمام جزئیات و فونت های ریز را شامل می شود، باید تفکیک پذیری توری اسکنر، بالا باشد.
تفکیک پذیری افزون شده در اسکنر همیشه بالاتر از تفکیک پذیری نوری آن است. اسکنر برای گرفتن تفکیک پذیری افزون شده اطلاعات را از دو پیکسل حقیقی بر می دارد و با استفاده از الگوریتم های ریاضی، پیکسل سوم میان آن دو را پر می کند. از آنجا که به کمک ریاضی پیکسل ها بیشتری به دست می آید، تفکیک پذیری افزون شده همیشه بزرگ تر از تفکیک پذیری نوری است. اما تفکیک پذیری نوری تعیین کننده کیفیت تصویر است. بنابراین مراقب باشید که تفکیک پذیری افزون شده را به اشتباه، مهم تلقي نکنید، تفکیک پذیری نوری ۳۰۰ dpi برای کاربردهای معمولی کافی است. با این تفکیک پذیری، تصاویري به دست می آید که برای کار در وب با چاپ با چاپگر جوهر افشان با لیزری خوب هستند.
برای طراحان گرافیکی که به اسکن های دقیق تر با جزئیات بیشتر نیاز دارند، تفکیک پذیری dpi ۶۰۰ مناسب است، فقط کسانی که برای اسکن اسلاید، فيلم، تگاتیو یا ترانسپارنسی اسکنر می خرند، به تفکیک پذیری dpi۱۲۰۰ نیاز پیدا می کنند، حتی اگر چاپگر نسبت به اسکنر تفکیک پذیری کمتری داشته باشد، باز هم اسکن در تفکیک پذیری بالا کیفیت بهتری به دست می دهد.
اسکن اسناد با تفکیک پذیری بالاتر از آن چه چاپگر از عهده اش بر می آید، از آن جهت کار خوبی است که نرم افزارهای ویرایشگر تصویر نظیر فتوشاپ همیشه کیفیت تصویر را اندکی کاهش می دهند. اسکنرهایی که تفکیک پذیری بالاتر دارنده حتی وقتی با تفکیک پذیری پایین تر از حد نهایی اسکن می کنند، کیفیت تصویر بهتری به دست می دهند مثلا یک اسکن dpi 150با اسکنری که ۶۰۰ dpi را می شناسد بهتر از اسکن در می آید که با اسکنر۳۰۰ dpi  گرفته می شود.

دامنه پویا یا چگالی نوری در اسکنر های چگونه است ؟

کسانی که کارهای گرافیکی می کنند یا به هر دلیل به اسکن های کیفیت بالایی احتیاج دارند، باید به دامنه پویای اسکنر هم توجه کنند. به دامنه پویا، چگالی نوری یا OD هم می گویند. چگالی نوری معیاری است برای تعیین این که اسکنر تا چه حدی می تواند محدوده رنگ تصویر را تشخیص دهد. منظور از محدوده رنگ حد فاصل بین روشن ترین رنگ تا تیره ترین رنگ است، دامنه پویا در یک مقیاس الگاریتمی در محدوده ای بین صفر تا چهار ارزیابی می شود، که صفر معادل سفید مطلق و چهار معادل سیاه مطلق است. در عمل، دامنه پویا تفاوت میان روشن ترین و تیره ترین رنگی است که اسکنر مي تواند تشخیص دهد.
OD بیشتر اسکنرهای خوابیده در حدود ۲/۸ تا ۳ است، که برای عکس های معمولی مناسب است. برای اسکن فیلم، نگاتیو یا ترانسپارنسی که محدوده تنگ وسیع تری دارند، به OD بالاتری احتیاج است. برای اسلاید و ترانسپارنسی ۳/۲ خوب است، و برای نگاتیو، کمی بالاتر در حد ۴ / ۳ مناسب است. وقتی دو اسکنر عمق بیت یکسانی داشته باشند، اسکنری که دامنه پوریای بالاتری دارد، کیفیت بهتری به دست خواهد داد. البته بسیاری از اسکنر ها برای کاربردهاي عادي در نظر گرفته شده اند و نمی گویند دامنه پویایشان چقدر است. بنابراین اگر نتوانستید نشانی از دامنه پوریا در مشخصات فنی اسکنر پیدا کنید زیاد متعجب نشويد.

 

سرعت اسکنرها چگونه است ؟

سرعت اسکنرها چگونه است ؟

خیلی از کسانی که برای مصارف معمولی اسکنر می خرند، سرعت برایشان زیاد مهم نیست، ولی فکر نکنم کسی اسکنری را دوست داشته باشد که حرکت هد آن از ابتدا تا انتها زیاد طول بکشد. توجه داشته باشید که سرعت اسکن به تفکیک پذیری اسکن بستگی دارد. هرچه تفکیک پذیری بالاتری را هنگام اسکن انتخاب کنید، بیشتر باید منتظر بمانید. برای یک اسکن رنگی ۶۰۰ dpi زمانی در حدود ۱۰۰ ثانیه را در نظر بگیرید. اما یک اسکن تک رنگ ۳۰۰ dpi کمتر از ۳۰ ثانیه طول می کشد.

نرم افزار مورد استفاده برای اسکنرها

وقتی اسکنر می خرید، در واقع پول نرم افزاری را که همراه آن عرضه شده نیز پرداخت کرده این این نرم افزار معمولا شامل برنامه درایور، برنامه کالیبره کردن رنگ نرم افزار ، ویرایشگر تصویر، و نرم افزار تشخیص نورى  (OCR)است. براي ویندوز و برنامه درایور معمولا سازگار TWAIN است .
درایور TWAIN به ادوات تصویر برداری از جمله اسکنر امکان می دهد با نرم افزار های آشنا با TWAIN سازگار باشند. از آنجا که TWAIN یک استاندارد صنعتی است، بیشتر نرم افزارهای همراه اسکنرها بر اساس TWAIN عمل می کنند، نرم افزار کالیبره کردن رنگ سعی می کند رنگهای اصلی تصویر را در طول پردازش حفظ کند. این بدان معنی است که آنچه روی مانیتور می بینید و آنچه پرینت می کنید، از نظر رنگ باید تفاوت ناچیزی با سند اصلی داشته باشند.

 نرم افزار  OCR 

برای رسیدن به یک متن قابل ویرایش از روی سندی که اسکن می کنید، به نرم افزار OCR احتیاج است. همان طور که می دانید، سند اسکن شده به عنوان یک تصویر به کامپیوتر منتقل می شود؛ نه متنی قابل ویرایش. بنابراین نمی توانید متن آن را ویرایش کنید یا چیزی را به آن اضافه نمایید. برنامه های OCR می توانند این نوشته های تصویری را به نوشته های قابل ویرایشی تبدیل کنند تا در برنامه هایی چون WORD یا اکسل قابل دستکاری باشند. اسکنرهای زیادی با یک نرم افزار OCR محدود عرضه می شوند. این نرم افزارها می توانند اسناد ساده لاتین را به متن قابل ویرایش تبدیل کنند. ولی معمولا نمی توانند نمودارها یا جداول را درست تبدیل کنند.

نحوه اتصال اسکنر

وصل کردن اسکنر به کامپیوتر از چند راه امکان پذیر است. بعضی اسکنرها به پورت پارالل کامپیوتر وصل می شوند و تنظیم و شناساندن آنها به کامپیوتر دشوار نیست. از آنجا که چاپگر را هم معمولا به پورت پارالل وصل می کنند، برخی اسکنرها دارای یک کانکتور واسطه هستند که می توانید چاپگر را به آن وصل کنید. فقط یادتان باشد که همزمان از هر دو استفاده نکنید. البته امروزه بیشتر اسکنرها از طریق پورت USB به کامپیوتر وصل می شوند، که کار نصب را سریع تر و آسان تر کرده است. حتی عمل اسکن هم سریع تر انجام می شود. برخی از اسکنرهای پیشرفته، از طریق پورت اسکازی(SCSI) به کامپیوتر وصل می شوند. این اتصال سریع تر است، اما تنظیم و نصب آن کمی کار می برد. کامپیوترهای مکینتاش پورت اسکازی دارند. ولی پی سی ها به طور عادی چنین پورتی ندارند.

 

چند نوع اسکنر داریم؟

چند نوع اسکنر داریم؟

اسکنرها از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیم می شوند :

  • اسکنرهای سیلندری ) درام استوانه ای )
  • اسکنرهای تخت (  رومیزی )

 

اسکنر های درام

اسکنرهای درام، شامل یک سیلندر شفاف میباشند که اصل تصویر را بر روی آن میبندند و با دو روش به آن نور میدهند. در اورژینالهای شفاف از زیر به آن نور داده و در اورژینالهای غیر شفاف از روی تصویر به آن نور میدهند و سپس نور منعکس شده توسط آیینه به سیستم منتقل میشود و در آنجا تبدیل به اطلاعاتی میشود که قابل پذیرش برای دستگاه تفکیک (تهیه فیلم) میباشد.

اسکنرهای تخت

در اسکنرهای تخت، اورژینال را بر صفحهای شیشه ای میگذارند و دستگاه همانند اسکنرهای سیلندری عمل میکند. اسکنرها را بسته به قدرت و توانایی آنها دسته بندی میکنند. اسکنرهای موجود در بازار، قدرت تفکیک رنگ از اصل تصاویر و فیلم نگاتیو و پوزیتیو دارد. با توجه به نوع اورژینال و خروجی مورد درخواست، فاکتورهای مختلف یک دستگاه قابل تنظیم است و هنرجویان عزیز میبایستی در کارگاه با کمک هنرآموزان و مربیان خود انواع مختلف را تجربه نمایند.

اسکنر تخت چگونه عمل می کند؟

ابتدا سند با تایش یک لامپ مخصوص روشن می شود. پس از این مرحله، تصویر سند به وسیله یک آیینه زاویه دار به یک آیینه دیگر منغکس می شود.بعضی از اسکنرها ۲ آیینه و برخی درگر ۳ آیینه دارند.آخرین آیینه ، تصویر را به یک لنز منعکس می کند.لنز تصویر را از طریق فیلتر های تفکیک رنگ-که کارشان جدا کردن ۳ رنگ قرمز ، آبی ، سبز موجود در تصویر است روی ccd  متمرکز می کند.ccd  مهمترین قسمت یک اسکنر تخت و رایج ترین فن آوری برای دریافت تصویر در اسکنر هاست .اطولا هر اسکنری باید بتواند به نحوی تصویر را به سیگنال الکتریکی تبدیل کند که  ccd  این کار را انجام می دهد. Ccd  یک مجموعه از دیودهای نوری است که فوتون ها را به الکترون ها تبدیل کند.هر چه نوری که به دیود می تابد روشن تر باشد، بار الکتریکی که در آن مکان حمع می شود نیز بیشتر خواهد بود.به این ترتیب رنگ های مختلف تصویر بسته به روشنایی که دارند از طریق دیودهای ccd  به ولتاژ الکتریکی تبدیل می شوند. کل مکانیزم بیان شده شامل آیینه ها، لنز، فیلتر و ccd، هد اسکن کننده تصویر را می سازند.تنظیمات دقیق اجزای مختلف هد به مدل اسکنر بستگی دارد اما اصول آن در تمام اسکنرها مشابه است.

یک تصویر اورژینال بهتر است با چه رزولوشنی اسکن می شود؟

به طور معمول رزولوشن لازم برای اسکن یک تصویر اورژینال دو برابر فراوانی ترام کار چاپی انتخاب می شود. از آنجایی که برای غالب کارهای چاپی افست از فراوانی ترام ۱۵۰ خط بر اینچ (۱۵۰ lpi (استفاده می شود، بنابراین رزولوشن ۳۰۰ پیکسل بر اینچ ( (۳۰۰ppi برای ابعاد نهایی تصویر کافی است.

رابطه بین رزولوشن ورودی و رزولوشن خروجی (output & input resolution) یک اسکنر چیست ؟

اگر ضریب بزرگنمایی تصویر (یعنی نسبت طول یا عرض تصویر دیجیتال به طول و عرض اورژینال)EF  باشد در اینصورت نسبت رزولوشن ورودی اسکنر INPUT RES به رزولوشن خروجی اسکنر  OUT RES برابر است با :

Inputres=EF x Output Res

آیا بالا بردن بیش از حد لازم رزولوشن ورودی(input resolution)  تاثیری در ارتقای کیفیت کار چاپی دارد؟

اسکن کردن با رزولوشن ورودی بیش از حد لازم فقط زمان اسکن کردن را بالا برده و سبب اشغال شدن فضای بیشتری از حافظه کامپیوتر افزایش ترافیک شبکه و اشغال فضای ذحیره سازی فایل می شود و تاثیری در بالاتر رفتن کیفیت کار نهایی نخواهد داشت.

 

وضوح یا sharpness تصویر به چه معناست ؟

وضوح یا sharpness تصویر به چه معناست ؟

وضوح تصویر به میزان دقت لبه های جزییات تصویر اطلاق می شود و اغلب اوقات رزولوشن و وضوح تصویر با یکدیگر اشتباه می شوند.

وضوح (sharpness)  تصویر چاپی نهایی متاثر از چه عواملی است؟

وضوح تصویر نهایی به پنج عامل متغیر بستگی دارد :

  • کیفیت و تمیزی سیستم اپتیکی اسکنر
  • دقت مکانیکی اسکنر و از جمله دقت آن در فوکوس کردن، میزان مسطح بودن محل قرار گیری اورژینال در اسکنر و ریجستر بودن حسگرها
  • کیفیت ثبت ، پایداری و کالیبره بودن حسگرها
  • کیفیت آنشارپ مسک (unsharp masking) اسکنر
  • کیفیت اورژینال

محدود دانسیته تصویر (dynamic range) به چه معناست ؟

محدوده دانسیته تصویر عبارتست از فاصله بین روشن ترین و تیره ترین نقاط تصویر که حسگرها (فوتومالتی پلایر یا ccd ) قادر به تشخیص و ثبت آن ها هستند.

عمق پیکسل (pixel depth) چیست و به چه عولملی بستگی دارد؟

عمق پیکسل با عمث رنگ به توانایی نر افزار در ثبت تفاوت های رنگی اطلاق می شود .عمق پیکسل ارتباطی با رزولوشن تصویر ندارد .میان تعداد پله های خاکستری یا رنگی که یک پیکسل می تواند نمایش دهد و تعداد بیت ها و یا بایت ها هایی که لازم است در حافطه کامپیوتر زخیره می شود رابطه مستقیم وجود دارد . در اسکنرهای رنگی حداقل تعداد بیت برای هر رنگ ۸ رنگ (معادل ۱ بایت) است، اما اغلب تولید کنندگان برای تبلیغ بیشتر اسکنرهای خود این تعداد را تا ۱۰ یا ۲۰ بیت برای هر رنگ بالا می برند.

برای کالیبره کردن دقیق یک اسکنر چه نکاتی را باید در نظر داشت ؟

همه اسکنرها باید کالیبره شوند . در مورد دستگاه های دارای فتومالتی پلایر (photomultiplier)  حسگرها باید تنظیم شوند تا میزان حساسیتشان یکسان باشد و در مقابل نور سفید، صفر(خنثی) شوند. با این طور معمول بیشتر کار به صورت اتوماتیک صورت می گیرد ، شروع تنطیمات دستی است .برای کالیبراسیون، تغییر در میزان حساسیت فوتو مالتی پلایرها و کیفیت منابع نور را که ناشی از گذر زمان است باید در نظر داشت کالیبره کردن منابع نور اسکنرهای ccd اغلب به طور اتوماتیک صورت میگیرد.

اسکن تصویر به چه صورت انجام می شود ؟

با توجه به اسکنر موجود در مرکز آموزش خود، نحوه ی انجام کار را از مربیان خود فرا گیرید . به عوامل مهم در یک اسکن خوب توجه کنید و یک تصویرمشخص تک رنگ را جهت یک صفحه روزنامه، یک صفحه کتاب و یک کار سفارشی ( قابل چاپ بر روی کاغذ گلاسه ) اسکن کرده و کیفیت ها را با هم مقایسه کنید. دراین زمینه گزارشی تهیه وتفاوتها ً توضیح داده و آن را به مربی خود نشان دهید.

تصویری انتخاب کنید که حاوی سایه روشن وبه عبارتی دارای تنها و خاکستریهای مختلف باشد. آن را بروی صفحه ی اسکنرقراردهید. همواره چند فاکتوردرابتدای کار مشخص و تعیین می شود. موارد مزبور را اجرا کنید تا مرحله ی اسکن آغاز شود. در این فصل توجه ما بیشتر به تصاویر تک رنگ با تنهای از صفر تا صد درصد است . فایل حاصل از اسکن چنین تصاویری را با مود رنگ GrayScale ذخیره نمایید.

ابتدا محدوده و فضایی را که باید اسکن شود با کادر مشخص میکنیم و سپس روی نوع ارژینال کلیک میکنیم

روش اسکن Scan Type شامل True Color Black & White –Scale است . گزینه ی white & black مربوط به کارهای خطی و Gray Scale برای تصویر ترامه ی تک رنگ در نظر گرفته میشود. از آنجا که کارهای تک رنگ ترام دار در این بخش مورد بحث قرار گرفته است. گزینه ی Gray را انتخاب کنید. رزولوشن را روی ۳۰۰ و آنگاه اندازه ی اسکن را با درصد و ٪۲۰۰ یا ٪۱۵۰-٪۱۰۰-٪۷۵-٪۵۰ ، دلخواه مقیاس انتخاب کنید. در بخش Adjustment میتوان روشنی و کنتراست تصویر را تنظیم نمود. بعد از انتخاب موارد مذکور، Scan را کلیک کنید. مرحله ی اسکن تصویر طی میشود و پس از این عمل، تصویر را ذخیره کنید.

برای مشاهده قیمت و خرید جدیدترین اسکنرهای ۲۰۲۰ به لینک زیر مراجعه کنید : 

مشاهده قیمت و خرید

۱۱ پارامتر مهم که در خرید اسکنر باید به آن توجه ویژه ای کنید.

11 پارامتر مهم که در خرید اسکنر

شاید برای شما هم پیش امده که موقع خرید اسکنر ندانید که باید به کدام ویژگی اسکنرها توجه بیشتری کنید و چه ویژگی هایی باعث ارزان تر بودن اسکنر یا بالاتر بودن کیفیت اسکن در اسکنر ها می شود. ما در این مطلب قرار است ۱۱ پارامتر مهم در اسکنر که موقع خرید آن باید به اینها توجه ویژه ای کنید را برای شما لیست کرده و درباره هر کدام بصورت مفصل توضیح خواهیم دادم .

 

دقت و وضوح تصویر اسکنر

۱. دقت و وضوح تصویر اسکنر

 وضوح یا دقت تصویر بر حسب PPI است. مفهوم PPI در واقع مخفف اصطلاح Pixel Per Inch است. که به معنی تعداد پیکسل های نسخه برداری شده در یک اینچ خطی است. این مقادیر را ریزنگاری یا رزولوشن تصویر می نامند.

 PPI یک مفهوم برای مشخص نمودن کیفیت فایل برای مصارف مختلف است. این مقدار برای مصارف مختلف با مقادیر مختلفی تعیین می گردد. بطور مثال برای مصرف در مانیتور (صفحات وب و … ) از مقدار ۷۲ تا ۹۶ PPI در نظر گرفته میشود. این مقادیر برای چاپ افست (با توجه به تکنولوژی تولید، مواد مصرفی) از PPI ۱۵۰ تا PPI ۴۵۰ متغیر است.

متخصصان برای دقت و وضوح تصویر در خصوص حداقل رزولوشن اسکنرها ۶۰۰ در ۱۲۰۰ نقطه در اینچ و پیشنهاد آنها ۱۲۰۰ در ۲۴۰۰ نقطه در اینچ و ۲۴۰۰ در ۴۸۰۰ نقطه در اینچ و برای حداکثر رزولوشن ۱۲۰۰ در ۲۴۰۰ تا ۲۴۰۰ در ۴۸۰۰ توصیه می کنند، بالا رفتن رزولوشن اسکنرها این امکان را فراهم می آورد که یک تصویر A4 را تا دهها برابر اندازه واقعی خود برای مصارف مختلف اسکن نماییم دقت، نشان دهنده جزئیات محتوی دیجیتال می باشد. میزان دقت هر اندازه که بیشتر باشد(متناسب با دستگاه خروجی)، تصویر از کیفیت و شفافیت بیشتری برخوردار خواهد بود.

اهمیت دقت در یک تصویر، زمانی بیشتر هویدا می گردد که قصد بزرگ نمودن یک تصویر وجود داشته باشد. ابعاد عمومی دستگاه اسکنر A4 بوده است و در برخی اسکنرهای عمومی این دستگاه تاقطع A3 افزایش می یابد. اسکنرهای صنعتی مورد مصرف در صنعت چاپ بسیار بزرگتر از اسکنرهای اداری می باشد و تا قطع ۷۰ × ۵۰ سانتیمتر و بزرگتر وجود دارد.

اکثر کاربران حرفه ای ممکن است نیازمند اسکن تصاویر بزرگ تر باشند. بدیهی است که وجود یک ناحیه بزرگتر اسکن، امکان اسکن کتب بزرگتر، نقشه ها. روزنامه ها و سایر موارد مشابه را فراهم می نماید.

– عمق رنگ  (Bit Depth) : عمق رنگ در واقع تعداد رنگهایی است که یک دستگاه امکان خواندن، باز تولید آن را دارد. یکی از پارامترهای مهم بهره گیری از اسکنرها میزان رنگی است که امکان خواندن، مدیریت و ذخیره سازی را داشته باشد. رنگ اسکنر در خود جای داده است. میزان عمق رنگ بر مبنای ۲ در نظر گرفته می شود. حداقل مقدار عمق رنگ دو بیت، معادل دو رنگ (سفید و مشکی) است.

چشم انسان زیر ۱۴۴ تن رنگی را در یک سطح خاکستری به صورت پله پله زیر میبیند. بدین منظور برای رنگ خاکستری (سفید و مشکی و خاکستری های میانه) حداقل مقدار هشت بیت معادل ۳۵۶ تن خاکستری در نظر گرفته میشود . بدین منظور برای بهره گیری کیفیت مطلوب چاپ ماشینی برای هر کانال رنگی RGB هر کدام هشت بیت در نظر گرفته میشود. برای رنگ ( ۲ به توان ۸) R، رنگ  ( ۲ به توان ۸) G  و رنگ ( ۲ به توان ۸) Bخواهد بود. در واقع عمق رنگ این مدل امکان خواندن ۱۶, ۷۷۷ , ۲۱۶ رنگ را در یک فایل خواهد داشت.

 اسکنرها امکان عمق رنگ ۲۴ بیت (سه کانال هشت پیت) ، ۴۸ بیت (سه کانال شانزده بیت) و ۹۶ بیت (سه کانال سی و دو بیت) را مهیا می سازند. لذا در زمان انتخاب و کار با اسکنر باید به این موضوع توجه ویژه داشت .

 

فناوری لنز اسکن

۲. فناوری لنز اسکن

 اسکنرهایی که از فناوری CCD استفاده می کند، متداول تر بوده و کیفیت تصاویر اسکن شده توسط آنان نیز به مراتب بهتر می باشد. اسکنرهایی که از فناوری CIS استفاده می کنند، کوچک تر از اسکنرهای CCD بوده و اغلب دارای کابل جداگانه برق نبوده و از کابل USB برای ارتباط با رایانه استفاده می کنند. در صورتی که اسکنرهای فوق را از طریق یک کابل جداگانه و مختص این کار به رایانه وصل کنیم، سرعت آنان بیشتر بوده و شفافیت تصویر نیز بهبود خواهد یافت. این نوع اسکنرها دارای تغدیه کننده اتوماتیک نیز می باشند.

 

پورت های اسکنر

۳. پورت های اسکنر

 برای اتصال اسکنر به رایانه و انتقال تصویر نیاز به یک پورت (درگاه ورودی) می باشند. اکثر اسکنرهای قدیمی تر با توجه به نوع فناوری مورد استفاده در آنها مجهز به پورت های ۱۳۹۴Parallel ،  IEEE USB بودند؛ این پورت سرعت مناسب برای کارهای با حجم کوچک را دارا می باشد. برخی دیگر از اسکنرهای دو نوع اینترفیس پورت USB و موازی را حمایت می نمایند (به منظور امکان کار با رایانه های قدیمی) اسکنرهای امروزی از درگاه های USB 2 . Firewire و یا SCASI بهره می گیرند. علت بهره گیری از درگاههای سریع تر به این دلیل است که با توجه به سرعت بالای تولید فایل با PPI و عمق بالای رنگ، این دستگاهها باید با سرعت به رایانه منتقل شوند، در غیر این صورت فایل دچار مشکل خواهد شد. معمولا اسکنرهای اداری و خانگی از درگاه ۲ USB و دستگاههای صنعتی از درگاه SCAST و Firewire بهره می گیرند. البته این روش هزینه بیشتری هم دارد و برای تصویر با کیفیت بسیار بالا استفاده می شود.

۴. سازگاری

در انتخاب اسکنر سرعت پردازنده، میزان حافظه RAM ، مقدار حافظه آزاد دیسک سخت و نحوه اتصال اسکنر به رایانه بایستی مورد بررسی قرار می گیرد تا با اسکنر انتخابی سازگاری داشته باشد.

۵. قابلیت رنگی بودن

اسکنرها ممکن است قابلیت تصویربرداری سیاه و سفید و یا قابلیت تصویر برداری رنگی را داشته باشد؛ اسکنرهای دستی به صورت سیاه و سفید تصویر برداری می کنند که خیلی کاربرد ندارند. بهتر است از اسکنرهای رنگی با کیفیت بالا استفاده شود. چون تصاویر رنگی را با کیفیت بالاتری تصویربرداری می کنند و اگر تصاویر سیاه و سفید باشند، اسکنرهای رنگی می توانند در حالت سیاه و سفید قرار گیرند و از این تصاویر با کیفیت بالایی تصویر برداری کنند.

 

وضوح بیشتر

۶. وضوح بیشتر

برای وضوح بیشتر اسکن به نکات زیر توجه شود:

  • مدت زمان تصویر برداری باید توسط اسکنر افزایش یابد.
  • حافظه مورد استفاده اسکنر باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا تعداد Pixel تصویربرداری شده را بتواند ذخیره کند. این پارامتر به صورت عمودی در افقی ذکر می شود مثلا اسکنر رنگی  Photo126 از شرکت Epson دارای وضوح ۱۲۰۰x۲۴۰۰ می باشد.

۷. طول کاغذ

طول کاغذ مورد قبول دراغلب اسکنرها بصورت A4 می باشد.

 

بالاترین دقت قابل تشخیص

۸. بالاترین دقت قابل تشخیص

با استفاده از نرم افزارهای موجود می توان دقت و وضوح را حداکثر تا بالاترین دقت قابل تشخیص افزایش داد.

۹. تعداد سایه‌های قابل تشخیص

هرچه تعداد سایه های قابل تشخیص افزایش یابد، تصویر اسکن شده از کیفیت بالاتری برخوردار است .

۱۰. قرارداد TWAIN

این کلمه از عبارت Technology Without An Interesting Name گرفته شده است، این قرارداد میان شرکت های HP (هیولت یا گارد) ، لاجیتک (Logitech) کداک و بسته شده است . در این قرارداد میان برنامه های کاربردی و اسکنرها یک ارتباط ایجاد شده است تا نرم افزار سیستم بتواند نظارت بر سخت افزار داشته باشد . اسکنر انتخابی بهتر است از این قرارداد تبعیت کند.

 

درون یابی (InterPolation)

۱۱. درون یابی (InterPolation)

فرآیندی است که نرم افزارهای اسکن استفاده می کنند تا از طریق آن آگاهی و دانش خود را نسبت به دقت و وضوح تصویر افزایش دهند. بدین منظور از پیکسل های اضافه ای استفاده می گردد. پیکسل های اضافه معدل پیکسل های هم جوار می باشند، مثلا اگر اسکنری از بعد سخت افزاری دارای دقت ۳۰۰× ۳۰۰ باشد، دقت درون یابی معادل ۶۰۰X۳۰۰ خواهد بود. در این حالت نرم افزار یک پیکسل را بین هر پیکسلی که اسکن می گردد، توسط یک سنسور CCD انجام خواهد داد.

2 نظرات
  1. محمد فیض آبادی فراهانی می گوید

    امتیاز بینندگان:۵ ستاره

  2. javad eshaghi می گوید

    سلام. من جواد اسحاقی هستم از مشهد. لطفا اسم و مدل یک اسکنر دستی
    اتوفید دار خوب را به من معرفی کنید که این اسکنر دستی اتوفید دار بتواند متن کامل کتابها و مجلات واقعی به ایبوک و مجله الکترونیکی تبدیل کرده و روی نوت بوکم با قابلیت ورق ردن ذخیره نماید. لطفا خیلی زود اسم و مدل این اسکنر دستی اتوفید دار را به ایمیل من بفرستید :

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.