تکنولوژی چاپ DI {مشخصات+قیمت+مزیت‌ها و معایب}

1

رشد سریع تکنولوژی دیجیتال باعث تحول شگرفی در صنایع مختلف شد به گونه ای که امروزه دیجیتال به عنوان بخش جدایی ناپذیر صنعت پذیرفته شده و تصور دنیای بدون دیجیتال امری محال به نظر می رسد. صنعت چاپ هم، به عنوان یکی از صنایع دقیق و وسیع، بیشترین تأثیر و بهره را از تکنولوژی دیجیتال برده است.

هنوز دستگاه های چاپ ملخی، حروف سربی و کلیشه (گراور) را که با گذشته ای نه چندان دور نیازهای چاپی را بر طرف می ساخت، به یاد می آوریم. فرآیند طاقت فرسای چیدن حروف و مشکلات تهیه کلیشه و پیامدهای زیان آور حروف سربی برای کارگران از جمله مشکلات عمده این نوع از چاپ بود.

با رشد صنعت عکاسی، انقلابی در صنعت چاپ به وجود آمد و حروف چین های سربی جای خود را به لیتوگرافان دادند. دنیای چاپ با ورود لیتوگرافان به این عرصه، رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. ره آورد بزرگ این دوره چاپ رنگی و افزایش سرعت چاپ نسبت به گذشته و حذف پیامدهای زیان آور ناشی از کار با حروف سربی بود. اما اگر کمی با دید عمیق تر به فرآیندهای چاپی این دوره بنگریم، خواهیم دید که باز هم برای داشتن چاپی مطلوب و با کیفیت راه سختی باید پیموده می شد.

شناخت صحیح رنگ، عکاسی دقیق و حروف، تصویر و تولید زینک های مطلوب از مشکلات عمده این دوره بود. همین دشواری کار، لیتوگرافی را در رده حرفه ای ترین مشاغل قرار میداد. با پیشرفت کامپیوترها و انقلاب نرم افزاری، دیجیتال وارد دنیای چاپ شد و یک جا تمام اندوخته های گذشته را در قالب فایل های RIP شده در اختیار دستگاه های خروجی فیلم قرار داد.

ایمیج سترها (دستگاههای خروجی فیلم)، خروجی های بسیار دقیق، با کیفیت و مطلوب را ارائه می کردند اما این تازه شروع و ظهور تکنولوژی دیجیتال درعرصه چاپ بود. با رشد صنعت و به بازار آمدن دستگاه های پلیت ستر، دریچه ای نو بر روی لیتوگرافان گشوده شد و روز به روز راد تولید زینک کوتاه و کوتاه تر شد. به همان نسبت دقت و سرعت کار بالاتر رفته و تمایل لیتوگرافان برای استفاده از CTPها روز به روز افزایش پیدا کرد. به تدریج دستگاه های خروجی فیلم جای خود را به پلیت سترهای دقیق و سریع دادند.

شاید امروزه برای برخی از کاربران، تولید زینکهای با کیفیت بالا و دقیق برای بسته شدن روی ماشین چاپ در کمترین زمان، نقطه مطلوبی برای چاپ افست باشد. اما طراحان دنیای دیجیتال در افزایش سرعت، بهره وری و نوآوری دست از تلاش بر نداشتند. آنها این بار در صدد برآمدند تکنولوژی ایجاد تصاویر دیجیتال، مستقیما در داخل ماشین چاپ انجام پذیرد.

برای نیل به این هدف، ایده ای به نام DI مطرح شد که به معنی تصویرگذاری مستقیم (Direct imaging) است. در ماشین های چاپ از نوع DI زینک خام در داخل ماشین چاپ قرار دارد، فایل های مورد نظر چاپ توسط سیستم کامپیوتر ماشین دریافت می شوند و سپس زینک های خام دور سیلندر چاپ بارگذاری شده و توسط لیزر اطلاعات تفکیک شده بر روی زینکها درج می شوند. طبیعی است که زینکها باید در داخل ماشین چاپ با محلول شست و شوی چاپ ظاهر شده و بلافاصله آماده چاپ گردند.

دستگاه های چاپ DI مسیر تهیه فایل تا خروج اولین ورق چاپ شده را به میزان زیاد کاهش دادند همچنین کیفیت انطباق رنگها، زمان آماده سازی ماشین (Make ready time) و میزان کاغذ باطله چاپ را نیز بهبود بخشیدند.

جالب است بدانید که فاصله زمانی از اتمام چاپ یک کار چهار رنگ در یک دستگاه ۳۴۴ True press DI ساخت کمپانی اسکرین (SCREEN) تا بیرون آمدن اولین ورق چاپ چهار رنگ کار بعدی، فقط ۵ دقیقه است. یک چاپخانه دار یا چاپچی حرفه ای به خوبی ارزش این توانایی را درک می کند. با نگاهی دوباره به تاریخچه کوتاه اشاره شده در این مقاله در می یابیم که به مرور زمان با ظهور تکنولوژی نو و ورود دستگاه های جدید متناسب با پیشرفت تکنولوژی، نیاز بازار نیز تغییر کرده و به سمت تکنولوژی برتر سوق پیدا می کند. برای مثال سالها قبل تصور چاپخانه ای بدون یک یا چند دستگاه چاپ ملخی امری محال و دور از ذهن بود، اما دیری نگذشت که پیشرفتهای عرصه چاپ، دستگاه های ملخی را ناگزیر به خروج از دنیای حرفه ای چاپ کرد . این روند به تدریج ادامه دارد. نگاهی به گذشته نشان میدهد که آینده در اختیار کسانی است که همسو با پیشرفت های صنعت، سرمایه گذاری خود را انجام داده و بپذیرند که پیشرفتهای علمی و صنعتی به معنی کنار گذاشتن تجارت گذشته نیست بلکه استفاده علمی و تخصصی متخصصان صنعت از پیشرفت های موجود لازمه ارتقاء و ادامه حیات هر چاپخانه داری است.

چاپ دیجیتال Digital Printing ره آورد تازه دنیای دیجیتال بوده و هم اکنون در بخش های متعددی خدمات خود را به دنیای چاپ ارائه می کند.

چاپ دیجیتال Digital Printing ره آورد تازه دنیای دیجیتال بوده و هم اکنون در بخش های متعددی خدمات خود را به دنیای چاپ ارائه می کند. شاید در گذشته ای نه چندان دور فاصله بین گرفته شدن عکس های خانوادگی و چاپ آنها بسیار زیاد بود اما امروزه با پیشرفت های بسیار دوربین ها و چاپگرهای دقیق دیجیتالی می توان به راحتی، حتی از حافظه تلفن همراه خود، عکسهای شخصی یا حتی حرفه ای خود را با بالاترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن بر روی کاغذ چاپ کرد در بخش های دیگر صنعت چاپ نیز فناوری دیجیتال هنر خود را به نمایش گذاشته و به کمک فعالان این صنعت آمده است. امروزه با نگاهی به خیابانها و معابر شهر، شاهد دنیایی رنگی، نورانی و پر از بیلبوردهای تبلیغاتی هستیم که همه و همه محصول تکنولوژی دنیای Digital Printing هستند و به خوبی شاهد محبوبیت استفاده از این فناوری در بین مصرف کنندگان و فعالان این عرصه هستیم.

رقابت چاپ دیجیتال با چاپ افست شاید جزو چالش های بزرگ دنیای چاپ است. به عقیده کاشناسان این فن و سازندگان ماشین های چاپ، به سبب نوع فعالیت و قابلیت چاپ افست، سالهای سال طول می کشد تا فناوری دیجیتال جایگزین کامل چاپ افست امروزی شود. شاهد این ادعا پیشرفتهای همزمان تولید کنندگان دستگاه های چاپ افست، چه در مرحله پیش از چاپ ((CTP) و چه در مرحله چاپ است.

در گذشته با ورود فناوری جدید، روش قبلی منسوخ میشد و سرمایه گذاری ها در جهت محصول جدید انجام می پذیرفت اما در مورد چاپ دیجیتال و افست پیشرفت ها و سرمایه گذاری ها به طور موازی در هر دو جهت بوده است. از سال ۱۹۹۳ که اولین ماشین چاپ دیجیتال به بازار عرضه شد تا به امروز شاهد پیشرفتهای زیادی، هم در زمینه چاپ دیجیتال و هم در زمینه چاپ افست بوده ایم. پلیت سترهای حرارتی، زینکهای بدون نیاز به پروسسور و داروهای شیمیایی و دستگاه های چاپ DI که ترکیبی از چاپ افست و دیجیتال است.

در زمان تولید و پیشرفت دستگاه های چاپ دیجیتال به بازار عرضه شده اند و این نشان میدهد که سرمایه گذاری در صنعت چاپ برای آینده در هر دو بخش باید انجام گیرد. پیشرفت همزمان و موازی این دو بخش، ما را آماده پذیرش چاپ دیجیتال می کند. امروزه در برخی از کاربردها فناوری چاپ دیجیتال به خوبی جایگزین چاپ افست شده است.

1 نظر
  1. محمد فیض آبادی فراهانی می گوید

    امتیاز بینندگان:۵ ستاره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.