قیمت روز مرکب

1

نوع مرکبقیمت هر کیلوگرم
مرکب گلاسه (TRIUMPH)۶۵۰۰۰۰ ریال
مرکب گلاسه (INTENSE) ۶۴۰۰۰۰ ریال
مرکب تحریر (BOOK) ۵۰۰۰۰۰ریال
مرکب یووی فلکسو (SNT)۱۸۰۰۰۰۰ ریال
مرکب یووی افست (UST)۲۴۰۰۰۰۰ ریال
مرکب یووی فلز (TU)۲۶۵۰۰۰۰ ریال
مرکب فلز کامرشیال (TZ)۱۵۰۰۰۰۰ریال

در این مقاله قصد داریم در مورد مرکب و قیمت آن با شما صحبت کنیم. داشتن قیمت بروز مرکب شاید برای چاپخانه ها یک دغدغه هر روزی باشد، تا بتوانند روزانه قیمت کارها چاپی خود را محاسبه کنند. مرکب یکی از مهمترین عوامل در محاسبه قیمت نهایی کار چاپی است و کیفیت بالای آن تاثیر بسزایی روی کیفیت نهایی کار چاپی دارد . پس داشتن کیفیت و درکنار قیمت مناسب یکی از مهمترین عوامل تاثیر کذار برای نگهداری و گرفتن مشتریان جدید می باشد.

مرکب های چاپ مایعات یا خمیرهای رنگی هستند

مرکب چیست؟

مرکب های چاپ مایعات یا خمیرهای رنگی هستند که مخلوط پراکنده ای از رنگدانه ها در داخل یک سیال حامل و یا محلولی از یک جوهر در آن هستند. این مرکب های چاپ برای انتقال پیام و حفظ آن کاربرد دارند و در بعضی مواقع برای تزیین و پیام رسانی دکوراتیو و معرفی کالا مورد استفاده قرار می گیرند. این مرکب های چاپ به روش های مختلف از قبیل چاپ افست (لیتوگرافی)، فلکسوگرافیک یا منعطف، چاپ گراور، چاپ سیلک اسکرین، چاپ استنسیلی، تکثیر، چاپ الکترواستاتیک و چاپ با مرکب بر روی انواع سطوح، شامل کاغذ، تخته، پلاستیک، شیشه، پارچه و … برای مقاصد گوناگون همچون  چاپ در کتابها، روزنامه ها و مجلات، مطالب تبلیغاتی و تجاری، چاپ کارتن ها، چاپ جعبه های مختلف، پاکتهای کاغذی، کاغذهای بسته بندی، برچسبها، ظروف فلزی، ظروف پلاستیکی، فیلم‌های پلاستیکی، فویلها، روکشها و سولفون‌ها، مواد بسته بندی موادغذایی، کاغذهای بهداشتی و یا پارچه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع مرکب چیست و قیمت آن‌ها چگونه تعیین می‌شود ؟ 

هرچند که کاغذ را باید به عنوان مهم ترین عامل هزینه ساز در یک کار چاپی دانست اما هزینه مرکب مصرفی نیز از موارد مهم در سفارش چاپ است.

هر روش چاپی نیاز به مرکب مخصوص خود دارد، حتی ممکن است در یک روش چاپی واحد، از مرکب با فرمول مختلف که مخصوص همان ماشین و یا کاغذ مصرفی  و یا مواد چاپ شونده ی دیگر و بر اساس نیازهای مربوطه به خشک شدن و یا سفت شدن در مقابل نور (در مورد پوستر هایی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند) و یا موارد سمی بودن ان (چاپ بسته بندی مواد غذایی) استفاده شود. بعضی از مرکب ها به صورت مایع هستند (مرکب های چاپ گراور و فلکسی و بعضی دیگر به حالت خمیری شکل (مرکب چاپ افست).

زمانی که گوتنبرگ اولین چاپ را با استفاده از حروف متحرک در قرن یازدهم انجام داد، از مرکب با ترکیب جوشیده شده از تخم کتان و رزین و صابون و دوده استفاده کرد. مرکب های جدید از مواد به شرح ذیل تشکیل شده اند :

  • رنگدانه یا پیگمنت (به صورت پودر) که در حقیقت تشکیل دهنده ی رنگ مرکب است.
  • رزین حالت چسبندگی را به پیگمنت می دهد.
  • حامل، نقش روان کننده و انتقال مرکب را از نوردی به نورد دیگر و در نهایت به پلاستیک چاپ شده دارد. حامل با رزین ترکیب شده و نقش انتقال رنگ بر روی کاغذ را ایفا می کند.
  • افزودنی ها، موادی که برای عملکرد بهتر، در روند چاپ و کمک به خشک شدن به مرکب اضافه می کنند.
  • مرکب های چاپ را اکثراً با مخلوط کردن مواد ذکر شده در بالا و ساییدن آن به منظور به دست آمدن مخلوط نرم و پایدار تولید می کنند.

خواص مرکب

در یک چاپ رنگی، رنگهای مختلف توسط نقاط ترام با مرکبهای سایان، مجنتا، زرد، مشکی ایجاد میشود. در اکثرا قسمتها یک مرکب بر روی مرکبهای دیگر چاپ میشود تا رنگهای ثانویه قرمز، سبز، آبی را با سایه های مختلف ایجاد کند.
بیشتر رنگدانه ها در چاپ شفاف هستند و تمام رنگهایی را که چشم میبیند از سطح کاغذ منعکس میکنند. هر مرکب بخشی از نور ورودی را جذب و مابقی را منعکس میسازد. اگر یک مرکب بر روی مرکب دیگر چاپ شود هر کدام بخشی از نور تابیده شده را جذب مینمایند و رنگ منعکس شده متفاوت از رنگ هر یک از مرکبها خواهد بود. این موضوع اهمیت رنگ کاغذ، روشنایی و شرایط دید در سطح چاپی را نشان میدهد.

اجزای اصلی مرکب

  • رنگدانه (پیگمنت Pigment) که یا آلی هستند و یا معدنی. و رنگدانه های آلی ۵ برابر رنگدانه های معدنی قدرت رنگ دهی دارند.
  •  وارنیش که شامل روغن (Oil) گیاهی یا معدنی، حلال و رزین (Rezin) که حلال میتواند ایزوپروفیل الکل باشد. البته گاهی اوقات روغن معدنی نقش حلال را ایفا میکند.
  •  افزودنی ها (Additives) که شامل مواد نرم کننده، خشک کنها، مواد آنتی اکسیدان، مواد تسریع کننده، مواد ضد کف و مواد معطر
  • آن چیزی که رنگ مرکب را تعیین می کند رنگدانه است که در واقع پودرهای رنگی به خودی خود قابل حل در مایع نیستند و برای ترکیب باید با رزین ترکیب شوند که ایجاد رنگ کند که این رزین یا صمغ دور رنگدانه را می گیرد.
  • رزین به شکل جامد است برای این که حل شود و دور رنگدانه را بگیرد باید حلال داشته باشد که حلال رزین روغن است. روغن ها به دو شکل معدنی mineral و گیاهی vegetable استفاده میشود.
  •  به ترکیب رنگدانه، روغن، رزین جلا یا وارنیش می گویند.
  • افزودنی های خصوصیات تقویتی یا کاهشی به مرکب می دهد و مرکب خاصیت خاصی پیدا می کند.

مرکب آنتی استوک

این دسته ازمرکب های امنیتی شامل اجزاء ومولفه‎هایی هسنتد که فلورسنت های موجود درمحدوده طیف مرئی طیف رنگی آنها موقعی که تحت تابش نور مادون قرمز با طول موج حدود۹۰۰nm قرار گیرند، مشخص می­‎شود. برای روئیت این اثر نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی خاص می­‎باشد.

مرکب فلورسنت

مرکب های که شامل رنگدانه های فلورسنت هستند، که جهت چاپ متون یا تصاویر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع مرکب زیر نور عادی قابل روئیت است و فلورسنت موجود در آن در زیر لامپ UV قابل مشاهده می باشد. فلورسنت یک نور منتشر شده با طول عمر کوتاه است که در طی ۸-۱۰ ثانیه قطع می شود.

مرکب تراوشی

این دسته از مرکب­های  امنیتی شامل پیگمنت­های مخصوصی هستند که همراه با حلال خود بداخل لایه کاغذ رخنه می­‎کند، بطوری‎که هر گونه تلاش مکانیکی برای پاک کردن آن سبب آسیب دیدن و خراب شدن سند خواهد شد و این خرابی به راحتی قابل روئیت می­‎گردد.نباید این دسته از مرکب­های امنیتی را با مرکب های حساس اشتباه نمود .

روش های خشک کردن مرکب

برای خشک کردن مرکب از پنج روش اصلی استفاده می شود: تبخیر، خشک شدن شیمیایی، خشک شدن با حرارت، جذب شدن و اکسیداسیون.

تبخیر

خشک کردن با روش تبخیر، در مواقعی انجام می شود که مرکب محتوی حلال و یا آب باشد. روش تبخیر، یکی از موثر ترین  و سریع ترین روش های خشک کردن مرکب است که در روش چاپ گراور و فلکسو استفاده می شود.
خشک شدن شیمیایی
مرکب را با اتصال مولکول های پیگمنت به یکدیگر خشک می کنند که در نتیجه  مرکب به حالت سفت و جامد شکل می گیرد. این عمل با افزودن کاتالیست به مرکب و قبل از شروع چاپ به منظور سفت کردن آن انجام می دهند. روش مشابه دیگر استفاده از اشعه ی ماورای بنفش و یا مادون قرمز است خشک کردن IR  یا CU در حقیقت یک واحد خشک کن مستقل در ماشین های چاپ است. کارهای چاپی که با این روش خشک می شوند را سریعاً در مراحل بعدی مانند صحافی استفاده می کنند. در حالی که کارهای چاپ شده با روش افست را باید به منظور آماده شدن برای کار در مراحل بعدی، چند ساعت رها کرد تا مرکب آن کاملاً خشک شود.

مشکل کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ

چرک شدن (Darkening)
زمانی اتفاق می افتد که مرکب های تیره تر بعد از اینکه به کاغذ منتقل شدند در برج بعد از کاغذ به لاستیک، از لاستیک به پلیت و از پلیت به سیستم مرکب دهی انتقال داده شده و رنگ های روشن را کثیف کنند. باید در حین چاپ خیس روی خیس، میزان چسبناکی مرکب ها متناسب باشد، با این حال گاهی پیش می آید که مرکب واحدهای اولیه باعث کثیف شدن مرکب روشن تر (عمدتاً مرکب زرد) در واحدهای بعدی می شوند.

رفع کثیف شدن جوهر و مرکب چاپ

  • نوع مرکب های مصرفی خود را عوض کنید.
  • رنگهای روشن بیشتری در راستای تغذیه کاغذ به کار ببرید.
  • از قاعده تقدم رنگ های ترامه نسبت به رنگهای تنپلات پیروی نمایید.
  • میزان محلول رطوبت دهی در رنگ های روشن را افزایش دهید و یا میزان رنگ های روشن را بالا ببرید.
1 نظر
  1. مهدی می گوید

    سلام برای چاپ کارتن لمینتی و جعبه مقوایی چاپ افست از کدام یک از مرکب های فوق استفاده میشه ؟ (تحریر یا گلاسه یا یووی )ممنون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.