دستگاه چاپ سالونت و اکوسالونت چیستند و چه تفاوتی با هم دارند ؟

1

چاپگرهای سالونت و اکوسالونت دو نمونه از پرطرفدارترین چاپگرهای امروزی هستند که مورد استقبال طیف گسترده‌ای از فعالان صنعت چاپ قرار گرفته‌­اند. این دو نوع چاپگر هرچند ویژگی‌­های مشترک زیادی دارند، اما وجود برخی تفاوت‌­ها منجر به تفاوت در عملکرد آن­ها می­شود.  وجود این تفاوت­ها ممکن است سبب ایجاد سؤالات مختلفی در ذهن کاربران این چاپگرها و همچنین کسانی که قصد خرید و استفاده از آن­­ها را در آینده دارند، شود. بنابراین، برای پاسخ به این سؤالات که عمدتاً نیز پیرامون تفاوت­‌ها و برتری‌­های هر کدام از این چاپگرها نسبت به دیگری است،

 

تفاوت بین چاپگرهای سالونت (Solvent) و اکوسالونت (Eco Solvent)

تفاوت بین چاپگرهای سالونت (Solvent) و اکوسالونت (Eco Solvent)

در ادامه قصد داریم به صورت مختصر به مقایسه چاپگرهای سالونت و اکوسالونت بپردازیم.

  • جوهر

جوهر اکوسالونت

جوهر اکوسالونت نوعی جوهر تجزیه پذیر دوستدار محیط زیست است که از عصاره اِتِر حاصل از روغن معدنی تصفیه شده به دست می­‌آید. این جوهر را جوهر سبک یا ملایم سالونت نیز می­‌نامند. با توجه به VOC (ترکیبات آلی فرّار) ناچیز داخل این نوع جوهر و همچنین بوی کم آن، جوهر اکوسالونت را می­توان برای چاپ طرح­‌های گرافیکی مورد نیاز در انواع فضاهای سرپوشیده یا باز مورد استفاده قرار داد. بنابراین، اگر به دنبال استفاده از طرح­های گرافیکی در دفتر کار خود هستید و سیستم تهویه قدرتمندی نیز در اختیار ندارید، می­توانید با خیال آسوده از جوهرهای اکوسالونت استفاده کنید.

جوهر سالونت

جوهر «سالونت قوی» یا «سالونت کامل» نوعی محلول روغنی حاوی رنگدانه و رزین است. در استفاده از این جوهر حتماً باید توجه داشته باشید که به خاطر دارا بودن مقدار زیادی VOC ، نمی­توان محصولاتی را که با استفاده از جوهر سالونت چاپ شده‌­اند، در داخل فضاهای سرپوشیده نصب کرد. حتی توصیه می­‌شود که در مراکز چاپی که از این نوع جوهر استفاده می­کنند نیز تأسیسات تهویه­‌ای مناسبی در نظر گرفته شود. اما با این حال، به این خاطر که با استفاده از جوهر سالونت می­توان محصولاتی با دوام، ضد آب و همچنین مقاوم در برابر خط و خش را با قیمت نسبتاً ارزانی تولید کرد، چاپ با استفاده از این نوع جوهر در بسیاری از نقاط جهان، متداول است.

  • کابرد

به خاطر وجود مقدار ناچیز VOC ، بوی کم و سازگاری با محیط زیست، چاپگرهای اکوسالونت به طور عمده برای تهیه پوسترهای قابل نصب در فضای سرپوشیده، تابلوهای نمایشگاهی و غیره مورد استفاده قرار می­گیرند. همچنین از محصولات تولید شده توسط این چاپگرها در فضاهای باز نیز به طور گسترده استفاده می­شود. اما از سوی دیگر، بسیاری از محصولاتی که با استفاده از چاپگرهای سالونت تولید می­شوند، بوی خاصی به همراه دارند که باعث می­شود تنها بتوان از آن­ها در فضاهای باز استفاده کرد. برای مثال، این روش چاپ برای بیلبوردهای بزرگ سطح شهر گزینه بسیار مناسبی است. علاوه بر این، ویژگی­های دیگری مانند ضد آب بودن و مقاومت در برابر نور آفتاب، باعث می­شود که بتوان محصولات تولید شده توسط چاپگرهای سالونترا مدت­ها بدون تغییر رنگ مورد استفاده قرار داد.

  • قیمت

پرینترهای سالونت معمولاً مجهز به ۴ یا ۸ هد چاپی هستند. چرا که برای این نوع پرینترها برخلاف پرینترهای اکوسالونت، وجود یک هد برای یک رنگ، کافی نیست. دقیقاً به همین دلیل است که هزینه اولیه استفاده از یک چاپگرهای سالونت بالاتر است. اما با این حال، هزینه جوهر سالونت بسیار پایین­تر از جوهر اکوسالونت است. علاوه بر این، سرعت چاپ چاپگرهای سالونت بسیار بالاتر است. با توجه به این موارد، می­توان حدس زد که در طولانی مدت، استفاده از چاپگرهای سالونت مقرون به صرفه‌­تر خواهد بود.

 

پرینترهای سالونت معمولاً مجهز به 4 یا 8 هد چاپی هستند.

مقایسه هد چاپی کونیکا (Konica KM512i) با چهار مدل از اِپسون (Epson (DX5/ DX7/ XP600/TX800)

هد چاپی (printhead) KM-512i Epson DX5 Epson DX7 Epson XP600 Epson TX800
نازل­ها (۱ pc) ۵۱۲ ۱۸۰*۸ ۱۸۰*۸ ۱۶۰*۶ ۱۶۰*۶
اندازه قطره pl 30 pl 5/1 pl 5/1 pl 5/1 pl 5/1
چاپگر قابل اعمال چاپگر سالونت چاپگر اکوسالونت
نوع نوع صنعتی نوع غیرصنعتی
طول عمر با توجه به میزان مصرف کاربر، بین ۲ تا ۳ سال عمر می­کند. به طور متداول، حدود ۱ سال عمر می­کند. اما این میزان، در صورت نگهداری مناسب، ممکن است افزایش پیدا کند.
احتمال گرفتگی معمولاً به خاطر اندازه بزرگ قطره، هیچ گرفتگی در سر آن ایجاد نمی­شود. برای جلوگیری از گرفتگی، هد چاپی آن را باید تمیز کرد.
وضوح وضوح پایین بالاترین وضوح در میان تمامی هد چاپی‌­های موجود در بازار LFP
سرعت سرعت چاپ آن را می­توان تا ۲۴۰ متر مربع در ساعت افزایش داد. سرعت چاپ پایین. چاپ تصویر با وضوح بالا، اما با سرعت پایین.
سازگاری با جوهر سازگار با جوهرهای سالونت، UV، روغنی و … سازگار با جوهرهای اکوسالونت، UV، روغنی

 

نوع چاپگر را براساس نیازتان انتخاب کنید

مطالب ذکر شده در این مقاله به خوبی نشان می­دهد که به طور قاطع نمی­توان یکی از این دو نوع چاپگر را نسبت به نوع دیگر، برتر در نظر گرفت. چرا که هر کدام از چاپگرهای سالونت و اکوسالونت، مناسب برای تولید کالاهای چاپی خاص با کابردهای ویژ­ه‌­ای هستند. بنابراین، پیشنهاد می­کنیم که قبل از خرید یا استفاده از هر کدام از این دو نوع چاپگر، ابتدا نوع نوع جنس چاپ شونده را که در مد نظر دارید و همچنین فضایی که قرار است طرحتان را در آن­جا نصب کنید، مشخص نمایید. مطمئناً با مطالعه دقیقتر متن بالا و کمی حوصله، می­توانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.

1 نظر
  1. […] دستگاه چاپ سالونت و اکوسالونت چیستند و چه تفاوتی با هم … […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.