چاپ نانوگرافی چیست ؟

1

در ماه می سال ۲۰۱۲، بنی لاندا (Benny Landa)، مخترع چاپ دیجیتال ایندیگو خبر تحولی را داد که شاید پیشرفت وسیعی در تکنولوژی چاپ و صنایع وابسته ایجاد کند. یکی از تفاوت های عمده چاپ نانو گرافیک که نانو گرافی نیز نامیده می شود، استفاده از مرکب نانوی لاندا است که اجزای پیگمنت های تشکیل دهنده آن تنها در ابعاد دهها نانومتر هستند. در این مقاله با بررسی فرآیند چاپ نانو گرافی به مقایسه آن با دیگر روش های چاپی و شرح مزایای آن می پردازیم.

چاپ دیجیتال لاندا در محکمه مشتریان

صنعت چاپ مخترعان و بزرگان بسیاری داشته است ولی تنها تعداد معدودی در حضور جمع کثیری از مشتریان خود بیش از یک ساعت در مورد پس زمینه خانوادگی و سال های شکل گیری علمی خود سخنرانی کرده اند. پنی لاندا یکی از این افراد نادر است. زندگی شخصی و دوران جوانی او با مشقت و رنج های فراوانی سپری شده است. به تازگی او در جمع بیش از صد مشتری بالقوه و بالفعل خود که از سراسر جهان آمده بودند در مورد انگیزه های خود صحبت کرد. او گفت: « دلیلی که من این کار را انجام می دهم رسیدن به موقعیتی بزرگ و تغییر جهان است. تمام افراد شرکت من نیز چنین انگیزه قوی دارند.” چندین سال پیش هنگامی که بنی لاندا سرگرم پژوهش در مورد تکنولوژی نانو برای تولید انرژی حرارتی از هوا بود (او هنوز سرگرم این پروژه است.) او موفق شد نانو پیگمنت تولید کند، چون در زمینه صنعت چاپ تجربه داشت به موقعیتی که این نانو پیگمنت ها می توانند برای ما ارمغان بیاورند پی برد. او می گوید: “من چاره ای نداشتم دوباره باید به صنعت چاپ باز میگشتم.”

او که با اختراع ماشین چاپ دیجیتال E- Print انقلابی در صنعت چاپ به راه انداخت، اکنون با راه اندازی شرکت Landa Digital Printing Venture می خواهد بار دیگر صنعت چاپ را دگرگون کند. اولین ماشین چاپ نانوگرافیک این شرکت که یک ماشین چهارونیم ورقی به نام S10 است در یک چاپخانه نصب شده است. کیفیت چاپ دستگاه تا حد زیادی افزایش پیدا کرده است. به گونه ای که او اکنون توانسته سخت ترین منتقدان خودش را نیز راضی کند.

در عین حال سیستم کیفیت کنترل مداربسته دستگاه لاندا که AQM نام دارد هنوز آن گونه که باید تکمیل نشده است، لاندا اعتراف می کند که قرار بود این سیستم اولین سیستمی باشد که تکمیل می شود ولی به نظر می رسد آخرین سیستم است. مهمترین چالش ها در این عرصه سرعت عملیات و پردازش مقدار عظیمی از داده ها است که تجهیزات شرکت های همکار لاندا یعنی EFI و AVT باید پردازش کنند.

لاندا می گوید: “بله ما هنوز مشکل نازل هایی را داریم که مرکب پرتاب نکرده و رجیستر کار نیز هنوز قابل قبول نیست ولی هنگامی که سیستم کنترل کیفیت ما تکمیل شود این مشکلات برطرف خواهد شد. با اینکه برای برخی از چاپخانه ها این کیفیت قابل قبول است چاپخانه های اروپایی می خواهند یک سیستم AQM کامل و کارآمد داشته باشند. در حال حاضر لاندا از هدهای دایماتیکس ساخت فوجی فیلم استفاده می کند، این هدها همواره نقاط بسیار ریز ناخواسته را روی مناطق غير چاپی می نشانند. این مشکل باعث شد تا ماشین لاندا برای هر کاربردی مناسب نباشد. یکی از متخصصان می گوید تا زمانی که لاندا نتواند به یک پیش زمینه سفید واقعی برسد پتانسیل نانوگرافی برای صنعت چاپ محدود خواهد بود.

در حال حاضر و ماشین چاپ نانو گرافی (سه ماشین S10 و دو ماشین S10P) ساخته شده و در حال آزمایش پس دادن هستند. پس از انجام تست ها این ماشین ها به مشتریان تحویل داده خواهد شد. یکی دیگر از مهم ترین موارد، خدمات پس از فروش است. برای این کار لاندا از واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (Augmented Rrality) و حضور مهندسان در چاپخانه استفاده می کند. از سوی دیگر یک شرکت ثالث قرار است قطعات یدکی را در کمتر از سه ساعت به دست مشتریان برساند. لاندا می گوید پس از نصب دستگاه مهندس ما تا هر زمان که نیاز باشد در چاپخانه می ماند تا بر کارها نظارت کند. در دو سال آینده ما از بیشترین تعداد مهندسان استفاده می کنیم. قیمت این دستگاه از ۳ میلیون يورو شروع می شود و مشکل اینجاست که مشتریان نمی دانند چگونه باید از منابع مالی برای خرید ماشین استفاده کنند. برای این کار لاندا با  شرکت مالی سیزینگ هلندی DLL یک همکاری برای ارائه اعتبارات مالی به چاپخانه داران پایه ریزی کرده است. لاندا می گوید: “تامین اعتبار مسائل مالی برای ما اهمیت فراوانی دارد. ما در تلاشیم تا مشتریان ما بتوانند از بنگاه های مالی بین المللی برای خرید دستگاه وام بگیرند. تاکنون چاپخانه دارانی که برای خرید این ماشین تمایل خود را اعلام کرده اند اعتماد خود را نسبت به لاندا ابراز کرده اند. عرضه تجاری این ماشین ها در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ میلادی انجام خواهد شد. اولین مشتری نیز یک چاپخانه در انگلیس است. پس از این همه جار و جنجال و سر و صدا اکنون برای لاندا وقت جواب پس دادن است.

چاپ نانوگرافی چیست ؟

چاپ نانوگرافی، چاپ مبتنی بر ویژگی های فناوری نانو، از آخرین دستاوردهای دانشمندان و متخصصان صنعت چاپ دنیا است. بعد از ورود فناوری چاپ دیجیتال که توانست برخی ضعف های روش های سنتی چاپ را پوشش دهد، به تدریج، ضعف های چاپ دیجیتال در شکل و روش های گسترش یافته آن نیز نمایان شد. پس از تحقیقات فراوان و در راستای رفع آن نواقص متخصصان به فناوری نوینی به نام چاپ نانوگرافی رسیده اند.

برخلاف چاپ لیتوگرافی (Lithography) چاپ به روش نانوگرافی (Nanography) دارای مزیت های چاپ دیجیتال است. مزیت هایی از قبیل : چرخه کاری کوتاه تر، کاهش تلفات (پرت) مواد مصرفی، توانایی انجام چاپ به سرعت یک کپی، همچنین امکان چاپ اطلاعات متغیر.  تمام این مزایا در کنار مزایای چاپ افست در این فناوری چاپ وجود دارند.

اما یکی از تفاوت های نانوگرافی با سیستم های دیجیتال این است که در حالی که چاپ Ink Jet (جوهرافشان) تصویر را مستقیما بر روی سطح چاپ شونده منتقل می کند، نانوگرافی ابتدا تصویر را بر روی یک روکش گرما دیده خاص منتقل کرده، سپس ماده چاپ شونده، از این روکش به صورت یک فیلم بسیار نازک به سطح چاپ شونده منتقل می شود.

۹۸ درصد صفحات در بازار جهانی چاپ توسط تکنولوژی دیجیتال چاپ نمی شوند، بلکه از طریق یک تکنولوژی ۵۰۰ ساله چاپ می شوند. برخلاف چاپ افست، چاپ نانو گرافیک، از مزایای چاپ دیجیتال مانند زمان های کوتاه برای تعویض کار ماشین، ضایعات کمتر، قابلیت چاپ با تیراژ بسیار پایین حتی در حد یک نسخه، همچنین چاپ اطلاعات متغیر برخوردار است و در عین حال كيفيت افست را هم ارائه می دهد.

 در فرآیند نانو گرافی برخلاف چاپ جوهرافشان که نازل ها تصویر را به طور مستقیم بر روی بستر چاپی منتقل می کنند، ابتدا مركب نانو روی لاستیک یکنواخت گرم شده، پاشیده می شود و پس از این مرحله مركب انتقال یافته به صورت لایه ای بسیار نازک از لاستیک به بستر چاپی انتقال می یابد.

یکی از ایرادهای مهم فرآیندهای مدرن چاپ دیجیتال، این است که زمانی که مركب خیس مستقیما به کاغذ منتقل می‌شود سطح آن را مرطوب می کند و بسیاری از اجزای پیگمنت در لابه لای الیاف سطح درگیر و قابلیتشان برای جذب نور تضعیف می شود. علاوه بر این زمانی که چاپ چندرنگ بر روی هم اعمال می شود، میزان مركب خیسی که بتواند بر کاغذ بنشیند محدود است. این مقدار میزان حداکثر دارد که (TIC ( Total Ink Coverageپوشش کامل مرکب یا (TAC ( Total Area Coverage پوشش کامل سطح» نامیده می شود. هر میزانی از مركب که بیش از این حد باشد، به درستی به لایه های مرکب پیشین نمی‌چسبد و همچنین قادر نخواهد بود به طور مطلوب بر روی بستر خشک شود. این مورد می تواند منجر به پخش شدن مرتب در ورق های چاپ شده قبلی شود.

البته این امر در تمام فرآیندهای چاپی از افست گرفته تا جوهرافشان صدق می کند. در مورد چاپ جوهرافشان به دلیل وجود آب بیشتر در مركب کاغذ کاملا اشباع از آب، چروک و از شكل افتاده می شود. بنابراین کاغذ در مرحله بعد حرارت می بیند تا آب آن تبخیر شود. به این ترتیب مرکب های چاپ جوهرافشان به موارد چاپی با پوشش سطحی پایین مانند کتاب و موارد اداری و تبلیغاتی محدود می شود و در پی آن برای چاپ هایی با پوشش سطحی بالا مانند چاپ تجارت، بسته بندی یا برای بخش هایی از چاپ نشریات مانند مجله ها و کتاب های رنگی و پر تصویر نامناسب است.

تفاوت چاپ نانوگرافی با سایر چاپ ها

تفاوت چاپ نانوگرافی با سایر چاپ ها

از آنجایی که پیگمنت ها در چاپ نانو گرافیک لاندا در ابعاد نانو هستند نور بیشتری نسبت به سایر پیگمنت ها جذب می کنند که در پی آن امکان ایجاد نقاط بسیار واضح با يکدستی بسیار زیاد و براقیت بالا فراهم شده و همچنین گاموت رنگی CMYK گسترده تری را پوشش می دهد (امکان چاپ حداقل ۱۵ درصد رنگ های پنتون بیشتر نسبت به افست).

بیشتر بخوانید : پیگمنت چیست ؟

بسیاری از مزایای این روش چاپی به دلیل حذف مرحله جذب حامل مایع مرکب توسط بستر چاپی به دست آمده‌اند. از طرفی دیگر پیگمنت های بسیار کوچک و توان آنها برای تشکیل لایه بسیار نازک بر روی سطح چاپی این قابلیت را به چاپ دیجیتال داده که بر کاغذهای عمل آوری نشده (Unreated) چه با پوشش و چه بدون پوشش دهی و به طور کلی بر روی هر نوع فیلم بسته بندی یا لیبل قابل چاپ باشد و حتی بتواند تصاویر مقاوم در برابر خش و ساییدگی نیز تولید کند.

پروسه چاپ نانوگرافی لاندا با بهره گیری از رنگدانه هایی در ابعاد نانو باعث می شود محتوایی که بر روی سطح چاپ شده قرار می گیرد، بسیار شفاف تر و با جزئیات بیشتر دیده شود. به بیان دیگر، چون نقاط چاپ شده، بسیار واضح(sharp) هستند، این باعث می شود تصاویر بسیار یکنواخت و طبیعی تر دیده شوند و طیف گسترده تری از رنگ های CMYK و رنگ های پنتون (۱۵ درصد بیشتر) را نسبت به چاپ افست پوشش دهد.

بسیاری از مزیت های چاپ نانوگرافی، با حذف کردن جذب حامل ها جوهر توسط سطح چاپ شونده به وجود آمده است. از دیگر سو، ذرات بسیار ریز رنگدانه های نانو جوهر و توانایی آنها در تشکیل یک لایه بسیار نازک، باعث شده اند ضمن رشد کیفیت، این روش چاپ بسیار سریع تر شده و توانایی چاپ روی طیف گسترده تری از سطوح از جمله کاغذ های معمولی/ بدون پوشش (Un Coated)، کاغذ های پوشش دار (Coated) برچسب (Lable)، پلاستیک و روی سطوح ضد خش را داشته باشد. در شکل زیر تفاوت ضخامت فیلم مرکب چاپ شده در دو مرکب معمولی و نانو جوهر را نمایش میدهد.

بسیاری از مواد وقتی به مقیاس نانو برده می شوند بعضی از خصوصیات آنها تغییر می کند.

بسیاری از مواد وقتی به مقیاس نانو برده می شوند بعضی از خصوصیات آنها تغییر می کند. بعضی از ذرات تبدیل به ذرات بسیار سخت می شوند که سطحی غیرقابل نفوذ ایجاد می کنند و بعضی از ذرات تبدیل به ذرات بسیار جاذب می شوند. تحقیقات نشان داده که اگر رنگدانه های جوهر در مقیاس نانو كوچك شوند، تبدیل به رنگ های بسیار قوی و غیرمعمول خواهند شد.

شکل زیر وضعیت تونر / مركب / جوهر بر سطح چاپ شده در روش های مختلف چاپ را نشان می دهد. بر پایه این کشف، رنگ های نانو جوهر لاندا به عنوان هسته اصلی پروسه چاپ نانوگرافی در نظر گرفته شد.  نانو جوهر لاندا حاوی رنگدانه های بسیار ریز در مقیاس نانو ) ۵۰۰ نانومتر ( است که در مقایسه با جوهرهای با کیفیت چاپ افست صدها برابر کوچک تر هستند.

پروسه چاپ نانوگرافی

مرکب نانو لاندا

بسیاری از مواد زمانی که در اندازه های نانو کوچک می شود، مشخصات غیر منتظره‌ایی پیدا می کنند. برخی از مواد بسیار محکم می‌شوند و می‌توانند از سطوح دانه در برابر ساییدگی محافظت کنند؛ مانند برخی مواد که بسیار جذب بالایی پیدا می‌کنند و در رگ های خونی امکان انتقال یکپارچه دارو را به سیستم بدن فراهم می کنند. لاندا در طی تحقیقات خود مشاهده کرد که پیگمنت های مرکب زمانی که در مقیاس نانو کوچک می شود، رنگدانه هایی با قدرت رنگدهی بیشتر ایجاد می کنند.

پیگمنت های مرکب نانو، در ابعاد دهها نانومتر هستند اما مرکب های با کیفیت افست اجزایی در ابعاد تقریبی ۵۰۰ نانومتر (حداقل ده برای بزرگ تر) دارند.

پروسه چاپ نانوگرافی

این فرآیند با فوران میلیاردها قطره مرکب آغاز می شود. البته این قطره ها به طور مستقیم بر روی بستر چاپی پاشیده نمی‌شوند (بر خلاف فرایند چاپ جوهرافشان)، بلکه از مرکب که بر میله های موازی با لاستیک با فاصله یک تا دو میلی متر قرار دارند بر سطلح لاستیک چاپ پاشیده می شوند. هر کدام از این میله ها مربوط به یک رنگ مجزا هستند.

دستگاه های چاپ نانو گرافیک لاندا مجهز به هشت دسته از این میله ها هستند. البته قرار گیری این میله ها طوری طراحی شده است که بتوان از هر دو میله برای یک رنگ نیز استفاده کرد. به این ترتیب می توان با دو برابر کردن سرعت انتقال كاغذ و با حفظ کیفیت چاپ تولید را دو برابر کرد.

پاشش قطرات مرکب بر روی لاستیک بر اساس زمانبندی مشخص و دقیقی انجام می شود تا تطبيق رنگی و دقت بالای چاپ حفظ شود.

هر قطره مرکب که به سطح لاستیک حرارت دیده پاشیده می‌شود، به سرعت پخش شده و آب خود را از دست می‌دهد و در این حین نازکتر می‌شود. هنگامی که همه آب مرکب تبخیر شد، لایه ای بسیار نازک از فیلم پلیمری خشک شده بر سطح لاستیک باقی می ماند.

سپس با فشرده شدن بر سطح بستر چاپی، این لایه ۵۰۰ نانومتری مرکب بلافاصله به بستر می چسبد بدون اینکه در آن رطوبت ایجاد کند.

تصاویر تشکیل شده مستحکم، ضد خش و بدون نیاز به خشک شدن هستند. البته بر روی لاستیک باقی نمی مانند. به این ترتیب چاپ دورو بسیار ساده تر صورت می گیرد و خروجی چاپ بلافاصله قابل تبدیل و فرآوری خواهد بود.

در این فناوری پروسه چاپ با پاشش میلیون ها قطره آغاز می شود.  اما بر خلاف پروسه چاپ Ink Jet  که قطرات مستقیماً روی سطح چاپ شونده پاشش می شوند، در این روش قطرات بر روی لاستیک انتقال دهنده که در فاصله ۱ تا ۲ میلی متری نازل ها قرار دارد، پاشیده می شوند. هر برج  (واحد چاپ ) رنگ مخصوصی را چاپ می کند. ماشین های چاپ (لاندا نانوگرافیک ) مجهز به هشت برج هستند.

شکل زیر ساختار برج های ماشین چاپ لاندا را نشان می دهد و به همین دلیل می توانند به طور هم زمان تا هشت رنگ را چاپ کنند. علاوه بر این هر کدام از این برج ها می توانند با رنگ های CMYK و یا رنگ های مخصوص مانند سفید به کار گرفته شوند. هشت برج این امکان را می دهد که از هر رنگ دو برج وجود داشته باشد که اگر این مکانیزم در عمل در کنار سیستم تغذیه کاغذ با سرعت دو برابر قرار گیرد می تواند با حفظ کیفیت، سرعت تولید را دو برابر کند.

پاشش رنگ بر روی لاستیک انتقال دهنده طوری زمان بندی شده است که محصول نهایی دارای چاپ دقیقی باشد. هنگامی که قطرات جوهر بر روی لاستیک انتقال دهنده گرمادیده قرار می گیرند آب درون آنها شروع به تبخیر شدن کرده، قطرات نازک و نازک تر می شوند تا در نهایت تبدیل به فیلم پلیمری بسیار نازکی می شوند.

شكل زیر مراحل پاشش و نشست رنگ بر روی لاست كی در فناوری لاندا را نشان می دهد .

مراحل پاشش و نشست رنگ بر روی لاست كی در فناوری لاندا

سپس لاستیک حامل لایه پلیمری جوهر با سطح چاپ شونده تماس برقرار می کند، لایه جوهر که اکنون ضخامت آن به ۵۰۰ nm رسیده است، منتقل می شود. لایه جوهر بدون نفوذ کردن، بلافاصله پیوندی بسیار سخت بر سطح چاپ شونده تشکیل می دهد. تصویر ایجاد شده مقاوم در برابر سایش است، احتیاجی به خشک شدن ثانویه ندارد، افزون بر اینها هیچ اثری از جوهر بر روی لاستیک انتقال دهنده نیز به جای نمی ماند.

شكل های زیر نشست و تثبیت جوهر بر سطح چاپ شونده در دو روش جوهرافشان و نانوگرافی را نشان می دهند

نشست و تثبیت جوهر بر سطح چاپ شونده در دو روش جوهرافشان و نانوگرافی

بر این اساس روند چاپ دو رو آسان تر شده است. به طوری که کار چاپ شده بعد از اتمام روند چاپ در یک طرف، بلافاصله می تواند برای چاپ بر روی طرف دوم وارد دستگاه شود.

لاستیک انتقال دهنده

طراحی و ساخت بهترین لاستیک و سیستم نقاله آن، دارای ملاحظات مهمی برای اطمینان از انتقال تصویر کامل است . این ملاحظات شامل:  انتقال کامل تصویر بر روی کاغذ  )سطح چاپ شونده( ، باقی نماندن جوهر بر روی لاستیک انتقال دهنده پس از انتقال، کار کردن روان، بدون لرزش و توقف سیستم هدایت لاستیک، تولید دمای بهینه در لاست كی و… است. یک طراحی مناسب، سیستم را قادر می سازد تا هماهنگی مطلوبی بین اجزا و روند انتقال جوهر بر روی سطح چاپ شونده ایجاد کند به طوری که لاستیک، قطرات نانو جوهر را دریافت کند، اجازة تشکیل تصویری بی نقص بر روی لاستیک را بدهد و به دقت تصویر را بر روی انواع سطوح چاپ شونده انتقال دهد. به گونه ای که هیچ اثری از تصویر بر روی لاستیک به جای نماند و در ادامه نیز لاستیک برای دریافت تصاویر بعدی تمیز و خشک باقی مانده و آماده باشد. شكل زیر  تفاوت های كلی میان دو روش چاپ جوهرافشان و چاپ لاندا را نشان می دهد.

تفاوت های كلی میان دو روش چاپ جوهرافشان و چاپ لاندا

تفاوت در نقاط چاپ شده

نقاطی که با چاپ Ink Jet تولید شده اند اغلب دارای حاشیه های نامنظمی هستند.  دلیل این امر خاصیت نفوذپذیری کاغذ و جوهرهای رقیق پایه آب آن است که پس از تماس با کاغذ در الیاف آن نفوذ میكند.

نقاط چاپ شده توسط چاپ افست کمی شارپ تر هستند ولی کماکان از این مشکل رنج می برند. همان طور که قبلاً اشاره کردیم، هنگامی که نانو جوهر لاندا با سطح چاپ شونده تماس برقرار می کند برخلاف جوهرهای رقیق پایه آب، در بین فیبرهای آن نفوذ نمی کند و همین امر باعث ایجاد سطح صاف با نقاطی با لبه های هموار می شود و در نهایت نتیجه آن تولید نقاطی فوق العاده گرد توسط سیستم چاپ نانوگرافیک است. شكل زیر تفاوت وضعیت نقاط چاپ شده در سه روش چاپ را نشان می دهد.

تفاوت وضعیت نقاط چاپ شده در سه روش چاپ

طیف وسیع تر رنگ

  پروسه چاپ نانوگرافی لاندا مانع دیگری را در صنعت چاپ برداشته است. به خاطر ابعاد بسیار کوچک رنگدانه های نانو جوهر لاندا، طیف گسترده تری از رنگ های پنتون نسبت به چاپ افست توسط این جوهر تولید می شود .علاوه بر این نانوگرافی و نانو جوهر لاندا مركب چاپ شده ای با چگالی کمتر تولید می کند که با هیچ فناوری چاپ دیگری قابل مقایسه نیست.

براقیت یکدست و متناسب با سطح چاپ شونده: یکی دیگر از مزایای لایة بسیار نازک ایجاد شده توسط پروسه چاپ نانوگرافیک این است که میزان براق بودن تصاویر به شدت به سطحی که تصویر بر روی آن چاپ می شود وفادار است. به این معنی که تصاویر براق بر روی سطح، براق و تصاویر مات بر روی سطح، مات دیده می شوند با حفظ بالاترین سطح کیفیت تصاویری که توسط چاپ تونر خشک الکتروفتوگرافی چاپ می شوند صرف نظر از متریالی که بر روی آن چاپ می شوند دارای براقیت یکسانی هستند که تفاوت براقیت سطح پس زمینه متریال و تصویری که بر روی آن چاپ شده برای چشم انسان آزاردهنده است. به همین دلیل کیفیت عکس پایین به نظر می رسد.

براقیت سطح پس زمینه متریال و تصویری که بر روی آن چاپ شده برای چشم انسان آزاردهنده است.

سازگاری با انواع مواد

لایه فیلم بسیار نازک ایجاد شده توسط جوهر نانوگرافیک به طوری غیرعادی توانایی پیوند خوردن با تمامی سطوح کاغذی و پلاستیکی را دارد. با توجه به توضیحاتی که پیشتر داده شد، عکس هایی که با نانو جوهر لاندا تولید می شوند توانایی انتقال بر روی طیف وسیعی از ورق ها و بافت ها شامل کاغذهای Coated یا Un Coated ، پلاستیک، کاغذ روزنامه، فیلم و غیره را دارند.

مزیت های اقتصادی چاپ نانوگرافیک: پروسه چاپ نانوگرافی مدعی این است که به علت در نظر گرفتن جنبه های اساسی در این فناوری، می تواند به سطحی از بازدهی اقتصادی دست یابد که قیمت تمام شده هر صفحه را به کمترین میزان می رساند.  این به خاطر جنبه های خاص و بهره ور این فناوری است كه عبارت اند از:

حامل جوهر: جوهرهای لاندا پایه آب هستند که در مقایسه با جوهرهای uv یا بر پایه سایر حلال ها هزینه کمتری دارند.

میزان مصرف جوهر: در فرایند چاپ نانوگرافی جوهرها به صورت لایه ای با ضخامت ۵۰۰ نانومتر بر روی سطح منتقل می شوند که تقریباً نصف ضخامت مرکب های منتقل شده بر سطح چاپ افست است و به همین دلیل جوهر کمتری مصرف می شود.

مصرف انرژی: مصرف انرژی در چاپ نانوگرافی بسیار بهینه تر است زیرا میزان انرژی مصرفی برای تولید گرمای مورد نیاز این سیستم، بسیار كم و صرفاً برای تبخیر آب ناچیز جوهر استفاده می شود، نه برای خشک کردن حجم قابل توجهی از مركب با رطوبت بالا یا کاغذ کاملاً خیس.

هزینه های مربوط به سطح چاپ شونده: توانایی چاپ بر روی هر سطحی شما را قادر می سازد تا به جای اینکه مجبور باشید بر روی کاغذهای پوشش دار گران قیمت یا کاغذهای مخصوص چاپ را انجام دهید، شرایط ممكن تری را پیش رو داشته باشید. با نانو تكنولوژی امكان چاپ بر روی کاغذهای بدون پوشش با یكفیت مطلوب نیز فراهم است.

پشتیبانی و سرعت تولید: نانو جوهر لاندا به صورت متمرکز تولید و ارسال می شود که همین امر هزینه های بسته بندی، ارسال و انبارداری را کاهش می دهد. ترکیب نانو جوهر لاندا و پروسه چاپ نانوگرافیک، به محصولات دیجیتال اجازه می دهد تا ۱۳۰۰۰ صفحه B1 در ساعت در چاپ ورقی و تا ۲۰۰ متر در دقیقه در چاپ رول چاپ شوند. این آمار نشان از پیشرفت ۱۰۰ % نسبت به دیگر فناوری های چاپ دیجیتال دارد.

1 نظر
  1. محمد فیض آبادی فراهانی می گوید

    امتیاز بینندگان:۵ ستاره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.