نکاتی در خصوص طراحی و چاپ و کنترل کارتن

در سمینار آموزشی صنعت کارتن ارائه شد

در واپسین ایام سال ۹۶ یک سمینار آموزشی سه بخشی به همت شرکت تعاونی اعضاي انجمن مدیران صنعت کارتن و ورق برگزار شد، که در قالب سه کارگاه آموزشی در بر گیرنده موضوعاتی شامل «کاغذ و کنترل کیفی تولید، ورق کارتن، چاپ کارتن و طراحی ظاهر کارتن میزبان جمعی از مدیران صنعت کارتن سازی و کارکنان و اپراتورهای ماشین آلات مربوط به این صنعت بود.

0

 نخستین کلاس این دوره یک روزه با آموزگاری سید مهدی منظورالاجداد، تحت عنوان کاغذ و کنترل کیفی تولید ورق کارتن در دو بخش پیوسته به مباحثی پیرامون شناخت فنی و تخصصی انواع کاغذ و مقوا و همچنین مدیریت کنترل کیفی در زمینه تولید ورق و کارتن اختصاص داشت.
منظور الاحداد در نخستين بخش سمینار با ارائه مطالبی تخصصی در خصوص انواع کاغذ و مقوا تصریح فرمول های مختلف و بررسی آنها در رسیدن به خروجی ایده آل که از نحوه قرار گرفتن لایه های مختلف کارتن نشأت می گیرد، توضیحات خود را پیش برد. همچنین وی با آنالیز ساختار کارتن و انطباق خصوصیات بدنه آن با آنچه در این خصوص از طریق استدلال علمی مطرح شده بود، بر اهمیت نحوه به کارگیری اجزای کارتن در فرآیند تولید تاکید کرد.
وی کاربرد همزمان کاغذ و مقوای باکیفیت در یک تولید با کیفیت را ایده آلی برشمرد که در رسیدن به جایگاه مدنظر هر کارتن ساز ایفای نقش می کند. وی بخش دوم تدریس خود را به مدیریت کیفیت کارتن تولید شده اختصاص داد. ارتباط موثر با مشتری و اطلاع کامل از جایگاه و شرایطی که در آن به سر برده می شود از مهم ترین مولفه های عنوان شده توسط منظورالاجداد بود.
وی سمینار خود را با ارائه مثال هایی از بازارهای موفق و ناموفق تولید کارتن به پایان رساند. دومین کارگاه این دوره تخصصی توسط ابراهيم رستمی روی مبحث چاپ کارتن متمرکز شد. در این رهگذر نخست فرآیندهای مناسب چاپی برای بسته بندی های صادراتی بررسی شد.ش سپس مزایا و معایب روش های چاپ فلکسو، چاپ افست و چاپ دیجیتال ارزیابی و در پرتو تکنیک های علمی، مقایسه های لازم بین این روش ها و تاثیراتی که در خروجی چاپ کارتن دارند، صورت گرفت.

معرفی فرآیندهای مختلف چاپ کارتن
رستمی در ادامه بر ضرورت نکته سنجی و تمرکز بر نحوه چگونگی انجام کار تاکید کرد و با اشاره به احتمال اشتباهات رایج در چاپ، نمونه هایی از این اشتباهات را ارائه داد. از جمله این اشتباهات می توان به اشتباه در فونت، همپوشانی غلط، اشتباه در نوع کاغذ، اشتباه در لینک تصاویر، علائم برش نادرست، عدم انتخاب مناسب مدیا و چاپ و اشتباه در ریزنگار تصاویر اشاره کرد.
وی سپس با نام بردن از عوامل موثر در طراحی چاپ همچون کیفیت عکس، کیفیت تفکیک رنگ ها، اندازه حروف و فاصله بین آنها در نظر گرفتن محدودیت و مزایا برای ماشین چاپ، استفاده از نوار استاندارد کنترل رنگ و محاسبه دقیق ضریب بزرگ شدن تصویر کار خود را به مبحث معرفی فرآیندهای مختلف چاپ کارتن ختم کرد. وی در این رهگذر با انتخاب چاپ هر نوع از این چاپ ها تصريح مفصل برخی عوامل موثر در این نوع چاپ، برخی باید و نبایدهای معمول در فرآیند به کار گیری چاپ فلکسو را عنوان کرد. در پایان توضیحاتی در خصوص فرم بسته بندی در فروشگاه ها ارائه شد.
سمینار پایانی این دوره در زمینه طراحی ظاهر کارتن توسط رضا نورایی ارائه شد. این سمینار شامل مباحثی از جمله شناخت شغل طراحی و روحیه طراحان بسته بندی، انتظارات بازار و مشتری از گرافیک روی کارتن، نکات اثرگذار در ظاهر جعبه کارتنی، چالش طراحان با صنعت کارتن و راهکارهای حل آن و بررسی چند کارتن برتر جهان از نظر طراحی بود.
نورایی در این بخش نخست با اشاره به جایگاه شغل طراحی در پروسه تولید یک بسته بندی، بر اهمیتی که طراح در به وجود آمدن یک بسته بندی ایده آل دارد، تاکید کرد و با ارائه تصاویری که شامل مواردی از بسته بندی های با کیفیت بود، خلاقیت و ایده پردازی های جدید را مهم ترین ابزار یک طراح در پیشبرد فرآیند طراحی با کیفیت قلمداد کرد. وی در ادامه از چالش هایی نام برد که طراحان صنعت کارتن و بسته بندی با آن روبه رو خواهند شد. وی در این خصوص به عدم آشنایی طراحان با صنعت کارتن و کاغذ کرافت و همچنین دانش عمومی چاپ به ویژه از نوع چاپ فكلسو کارتن، پایین بودن میل به نوآوری، وجود طراحان غير متخصص، فقدان مدیریت بین اجزای بخش کارتن در کشور، عدم هماهنگی بین طراح و مدیران فروش، وابستگی های غیر اصولی، توهم و پیش داوری و عدم توجه به حس خاص کرافت اشاره کرد. وی پس از نام بردن از این چالش ها به طور مختصر و موردی راهکاری برای حل هر یک از موارد عنوان شده مطرح کرد. بخش پایانی سمینار سوم به معرفی چند برند کارتن معتبر اختصاصی داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.