تفاوت چاپ دیجیتال با دیگر روش های چاپی در چیست ؟

1

چاپ دیجیتال بطور اساسی با دیگر روش های چاپ متفاوت است .این تفاوت زمانی آغاز می شود که حامل یا واسطه چاپی در این شیوه حذف شده و تشکیل تصویر برای هر نوبت چاپ، مستقل از نوبت قبلی و بعدی خود انجام می شود.حذف واسطه های چاپی علاوی بر کاهش هزینه و زمان آماده سازی، مفهوم و قابلیت های جدیدی برای چاپ دیجیتال ایجاد می کند که بطور عمده در روش های دیگر موجود نیست.
در چاپ های پر تیراژ و صنعتی – چاپ عرفی (Conventional) – حامل چاپ تولید می شود و کپی های متعدد و بسیاری از آن نمونه، درست مشابه یکدیگر چاپ می شود در نتیجه برای ایجاد تصاویر متفاوت با تغییرات به حامل های چاپی جدیدی نیاز است ولی در شیوه های دیجیتال همانطور که گفته شد پس از ایجاد یک تصویر و چاپ آن برای کپی کردن نمونه بعدی، تمام کار دوباره به چاپ می رسد.بنابراین ایجاد هر تغییر با اصلاحی در کپی جدید امکانپذیر است. از این تفاوت قابلیت هایی برای چاپ زاده می شوند که با دیدگاه چاپ های عرفی و پرتیراژ متفاوت است و می تواند جبران کننده و مکمل این روشها باشد.
همین موضوع باعث می شود که امروزه تولید کنندگان ماشین الات چاپ های پرتیراز مانند افست و چاپ بسته بندی از قابلیت ها و انعطاف پذیری شیوه دیجیتال برای تکمیل امکانات ماشین آلات خود استفاده کنند و دستگاه های ترکیبی مجهز به یونیت های دیجیتال عرصه چاپ امروزی را به خود اختصاص دهند.

مخارج زیاد چاپ افست نسبت به چاپ دیجیتال و بهره وری و قابل اطمینان بودن بیشتر این نوع چاپ نسبت به چاپ افست از دلایل اصلی افزایش فاصله گرفتن چاپخونه داران از چاپ افست و روی اوردن آنها به چاپ دیجیتال است. همچنین چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست بسیار سریعتر و قابل اطمینان تر است زیرا این نوع چاپ نیازی به پلیت ندارد و به همین دلیل اکثر چاپ خانه دارها طی این سال ها حداقل یک دستگاه چاپ دیجیتال نیز به سرعت بخشیدن به روند چاپ و کاهش مخارج خود به چاپخانه اضافه خواهند کرد .

بر اساس پیش بینی انجمن تحقیقات صنعت چاپ این مسائل باعث خواهد شد چاپ دیجیتال بین سال های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ رشد قابل توجهی پیدا کند که بیشتر آن نیز به دلیل رشد صنعت  چاپ جوهر افشان است.

با وجود کمتر بودن هزینه دستگاه های دیجیتال و راه اندازی و نگهداری آنها نسبت به چاپ افست، اما هزینه چاپ به شیوه دیجیتالی بیشتر به چاپ افست است و به همین دلیل چاپخانه ها باید بررسی جداگانه هر سفارش دستگاه مناسب برای چاپ آن را انتخاب کنند.

انتخاب بین چاپ دیجیتال و افست همیشه مستلزم حذف یکی از آن ها نیست. با توجه به این که بسیاری از عرضه کنندگان چاپ، در ظرفیت تولید خود هم ازچاپ افست و هم از چاپ دیجیتال استفاده می کنند این دو تکنولوژی می توانند مکمل یکدیگر باشند. عرضه کنندگان می توانند از  انعطاف پذیری موجود استفاده کنند و برای مدت اجرای کوتاه و انجام سریع کار از ماشین های چاپ دیجیتال استفاده کنند، و مدت اجرای بلند را به عهده تجهیزات افست بگذارند. این کار می تواند بازده کلی چاپخونه را تا حد زیادی افزایش دهد . اولویت ها و تقاضاهای مشتریان نهایی متغیر و متفاوت هستند. در اختیار داشتن راه حل های دیجیتال و افست به این معناست که شرکت ها می توانند مناسب ترین راه حل را به مشتری ارایه دهند.

تفاوتهای اساسی چاپ دیجیتال با سایر روشهای چاپ

تفاوتهای اساسی چاپ دیجیتال با سایر روشهای چاپ

چاپ دیجیتال با سایر روشهای چاپ مثل چاپ افست و یا لترپرس دارای تفاوت اساسی است. برخی از این تفاوت‌ها به شرح زیر است :
۱- به دلیل حذف مراحل پیش از چاپ شامل لیتوگرافی، فرایند چاپ دیجیتال کوتاه تر است
۲- در چاپ دیجیتال هزینه چاپ به تعداد نسخه‌های چاپی ارتباطی ندارد و برای هر برگ چاپ شده مقدار ثابتی است
۳- در این روش میزان مواد باطله شامل کاغذ و مواد شیمیایی کمتر است چون نیازی به رسیدن به رنگ و یا تنظیمات حین چاپ وجود ندارد
۴- چاپ دیجیتال در هر دور چاپ می تواند تصویر و متن متفاوتی را چاپ کند چون در این روش از پلیت استفاده نمی‌شود.

یک چاپگر دیجیتال برای چاپ میلیون ها برگ ساخته نشده است،بلکه باید بتواند در طول مدت زمان عمر خود نهایتاً هزاران برگ چاپ کند که البته اینکار را خیلی خوب انجام می دهد،بنا بر این با توجه به هزینه تمام شده و سرعت کار، چاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژ محدود عملیاتی و مقرون به صرفه می باشد.البته از سال ۲۰۱۰ فناوری های نوین در چاپ دیجیتال بکار گرفته شد که با استفاده از تکنولوژی نانو در جوهر و همچنین تغییر سیستم پاشش جوهر، چاپگر های دیجیتال جوهر افشان توانستند بسیاری از محدودیت ها را در زمینه سرعت و هزینه تولید کنار بزنند.

چطور ممکن است کیفیت چاپ دیجیتال به افست نزدیک شود؟

این قبلا اتفاق افتاده است. در ماشین های جدید چاپ دیجیتال ، کیفیت بسیار نزدیک به افست باور کنید زمانی که یکی از این ماشین ها در شرایط مطبوع خود کار می کند، خروجی آن کیفیتی است که تاکنون نظیر آن را درمیزان شباهت به افست به یاد ندارید.

خوب اگر این اتفاقی است که در حال رخ دادن است، پس بعد از این باید منتظر چی باشیم؟

یک ماشین چاپ افست ۲۰ سال عمر می کند و به صورت تئوری اگر از آن خوب نگهداری شود، می تواند همان کیفیت اولیه را بعد از ۲۰ سال حفظ کند و از ارزشی به مراتب بیشتر از روز اول خود برخوردار باشد.

یک ماشین چاپ دیجیتال زود مستهلک می شود، هرچه بیشتر از آن استفاده کنید دچار مشکلات بیشتری خواهید شد. شما مجبور هستید که آن ها را زودتر تعویض کنید چون ظرافت های زیادی با این تکنولوژی همراه است.

اما اگر با دقت به خروجی ماشین های جدید دیجیتال نگاه کنید، نا خودآگاه با خود می گویید: خدای من، این کیفیت واقعا عالیه!

واقعیت اینجاست که شما قرار نیست با این ماشین میلیون ها برگ چاپ بزنید و آنرا مستهلک کنید. این کاری نیست که ماشین های چاپ دیجیتال برای آن طراحی شده باشند. مدل هایی که تا کنون به بازار عرضه شده اند قرار است که تا پایان عمر خود، نهایتا کمتر از ۲ الی ۵ میلیون برگ چاپ بزنند )بستگی به نوع سفارش ( و به راستی که این کار را خیلی خوب انجام می دهند.

آینده چاپ دیجیتال در برابر افست

آینده چاپ دیجیتال در برابر افست

از دهه ۱۹۷۰  داده های گوناگونی درباره پست معاملاتی و مستقیم جمع آوری شده است. از زمانی که دستگا ههای چاپ رنگی وارد بازار شد، محر کهای اولیه آن، پایین بودن هزینه، چاپ کوتاه مدت و زمان لازم برای نصب و را ه اندازی بود. با افزایش تعداد کمپانی هایی که از این تکنولوژی استفاده می کردند، درخواست ها و مدلهای تجاری جدیدی برای چاپ بر اساس تقاضا، سفار شهای مقطعی و نیز علایم چاپی جوهرافشان، فناوری دیجیتال جایگزین آنالوگ شد. به علاوه بازارهای جدیدی نیز در حال شکل گیری است از جمله کتابهای عکس و محصولات عکاسیکه در آن چاپ دیجیتال با سیستم سفارشات آنلاین پیوند خورده و زمینه های شکلگیری یک بازار چندین میلیارد دلاری را به وجود آورده است. اسمیترز پیرا بر اساس مطالعه بازارهای جدید (مقایسه آینده چاپ دیجیتال در برابر چاپ افست تا سال ۲۰۲۰ ) ، سه عامل کلیدی زیر را که تعیین کننده آینده این دو روش چاپ هستند را بیان می کند.

خوب می شود حدس زد، شما افست می خواهید! و البته هیچ اشکالی ندارد که اینگونه باشد. دلیل اینکه پیش بینی می شود افست و دیجیتال برای مدت های مدیدی با یکدیگر هم زیستی مسالمت آمیز داشته باشند نیز همین است. نکته در اینجاست که کیفیت افست بستگی به عوامل زیادی داردبدون نقص عمل کردن در عملیات پیچیده پیش از چاپ، سلامت و دقت ماشین چاپ، روی هم خوردن رنگ ها (Registration)، دقت اپراتور، میزان حرارت محیط و رطوبت کاغذ، نمونه گیری دقیق!، شسته بودن کامل ماشین، استفاده از مرکب استاندارد، وجود زبان مشترک بین طراحی، لیتوگرافی و چاپخانه ) مدیریت رنگ و گردش کار هوشمند(  و… – برای همین است که چاپ نفیس در افست یک هنر به شمار می رود و کار هر کسی نیست. بسیاری از چاپچی های کارکشته، نمونه ای از کارهای خوب خود را همیشه در دفتر کار خود نگه می دارند، به دیگران نشان می دهند و به آن افتخار می کنند.

ولی در مقابل، دیجیتال یک تکنولوژی صفر و یک است که یا در بهترین حالت خود کار می کند و یا خراب است و نیاز به سرویس دارد. کیفیت در چاپ دیجیتال بستگی زیادی به مهارت و سابقه کار اپراتور و دیگر عوامل محیطی ندارد. همه روزه حجم زیادی از سفارشات چاپی عجله ای Short run jobs ) ) به سمت دیجیتال سوق داده می شوند.

نه افست و نه حتی! DI  فکر می کنید چند نفر در کل دنیا تکنولوژی چاپ DI را نصب کرده اند؟ جایی که پلیت به صورت دیجیتال ساخته می شود! این تکنولوژی به هیچ وجه با سرعتی که مردم در ابتدا فکر می کردند در سراسر جهان رشد نکرد، فقط به یک دلیل ساده: چون دیجیتال بهتر و سریع تر بود.

انقلابی را که از این پس باید آنرا به نظاره نشست، چاپ دیجیتال ارزان، سریع و تیراژ دار به کمک تکنولوژی جوهر افشان (Inkjet ) است. با به بازار آمدن ماشین هایی که چاپ دیجیتال روی کاغذ را در سرعت افست، با هزینه کمتر از افست، کیفیت بالاتر از افست و در ابعاد تا چهارونیم ورقی انجام می دهند، اکنون در نقطه ای از تاریخ ایستاده ایم که با اطمینان می توان گفت) : آینده صنعت چاپ در انحصار تکنولوژی جوهر افشان خواهد بود.)

رقابت قیمت چاپ دیجیتال و افست در بازار کتاب

رقابت چاپ افست و دیجیتال در شرایط امروز بازار نشر به قدری جدی شده که چاپ دیجیتال حتی توانسته در برخی قطع ها و در تیراژهایی خاص با کتاب های چاپ افست برابری کند.

آنچه مشخص است، ویژگی های خاص چاپ دیجیتالی مثل «انعطاف پذیری » ، « سرعت عمل » و «کاهش هزینه در تیراژ کم »، در اقبال عمومی برای استفاده از چاپ دیجیتال تأثیر بسیاری داشته اما برای بروز و ظهور تمام ظرفیت ها و قابلیت های چاپ دیجیتال، باید آن را به عنوان یک واقعیت باور کنیم تا دست گیر نشر امروز ما باشد. چرا که مقاومت در برابر این تجدد، آن را از بین نخواهد برد و تنها ظهور آن را به تأخیر می اندازد.

1 نظر
  1. محمد فیض آبادی فراهانی می گوید

    امتیاز بینندگان:۵ ستاره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.