تحولات چشمگیر چاپ دیجیتال بر صنعت نساجی چگونه است ؟

2

رشد بازار چاپ دیجیتال منسوجات ادامه دارد متخصصان صنعت پیش بینی کرده اند که تولید منسوجات با چاپ دیجیتال تا پایان سال ۲۰۱۹ رقمی در حدود ۱٫۶ میلیارد مترمربع باشد.

صنعت نساجی گام های بلندی را در زمینه چاپ دیجیتال برداشته است. یکی از نویدبخش ترین پیشرفتها در صنعت نساجی، در حوزه چاپ دیجیتال پارچه اتفاق افتاده است. صنعت چاپ دیجیتال، دریچه های متعددی را به سوی ارتقای کیفیت و تثبیت رشد تقاضا برای چاپ منسوجات گشوده است. ارزش بازار جهانی چاپ دیجیتال منسوجات با رشد سالانه ۱٫۸۸ میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۸ مواجه شده است.

متخصصان صنعت پیش بینی کرده اند که تولید منسوجات با چاپ دیجیتال تا پایان سال ۲۰۱۹ رقمی در حدود ۱٫۶ میلیارد مترمربع باشد، سیستم های دیجیتال جدید این چشم انداز دلفریب را تداوم خواهند بخشید چرا که تولیدات صنایع مد و محصولات خانگی، مدل های کسب و کار جدید و ارزش بالاتری را برای صنعت نساجی و پوشاک به ارمغان خواهند آورد. این روند باعث خواهد شد كل ارزش بازار چاپ دیجیتال منسوجات در سال ۲۰۲۳ به رقم ۳٫۷۵ میلیارد دلار جهش پیدا کند و تولید منسوجات با چاپ دیجیتال نیز به بیش از ۲٫۷۰ میلیارد مترمربع افزایش یابد.

به طور خاص، چاپ دیجیتال سابلیمیشن طی سالیان گذشته رشد قابل توجهی را تجربه کرده و چاپ مستقیم روی پارچه می تواند در آینده نزدیک جایگزین برخی از روش های سنتی انتقال رنگ روی پارچه گردد. هدهای چاپی تقویت شده و کیفیت بالاتر اعمال رنگ روی سطح پارچه، از جمله محرک های کلیدی برای رشد چاپ دیجیتال منسوجات خواهند بود. همچنین رشد قابل توجه «امضای نرم» به عنوان یکی از مزیت های مهم چاپ دیجیتال، شناخته می شود و بسیار بعید است که چشم انداز بدی در این زمینه قابل تصور باشد.

امروزه پرینترهای چاپ دیجیتال راه های دقیق تری را برای تعیین نوع تجهیزات و تعیین طول مدت چاپ ارائه می دهند. بررسی ها نشان داده که شرکت های ارائه دهنده خدمات چاپ، تمرکز خود را بر تکنولوژی چاپی جهت چاپ دیجیتال منسوجات به صورت تمام اتوماتیک معطوف می کنند. در سراسر جهان، ۲۲٫۲ درصد از بازار چاپ دیجیتال منسوجات در بخش پلی استر متمرکز است. متداول ترین روش های چاپ دیجیتال استفاده شده در جهان شامل چاپ مستقیم روی پارچه (DTF) و چاپ مستقیم روی پوشاک (DTG) می باشد و این دو روش مجموعا بیش از ۸۰ درصد از سهم بازار چاپ دیجیتال منسوجات را به خود اختصاص می دهند

شرکت Electronics for Imaging یکی از شرکتهای پیشرو بین المللی که در زمینه تکنولوژی چاپ دیجیتال تخصص دارد، بر این باور است که میزان تولید منسوجات چاپ دیجیتال شده طی چند سال آینده بین ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد خواهد داشت. شرکت Mimaki یکی از دیگر از تولیدکنندگان مشهور تجهیزات چاپ دیجیتال است که طیف وسیعی از راه حل ها را برای این نوع چاپ ارائه می دهد. مدیرکل بازاریابی بین المللی این شرکت نیز بازار چاپ دیجیتال را روبه رشد دانسته و معتقد است که این بازار با سرعت سرسام آوری به رشد خود ادامه خواهد داد.

مکانیزم های زیست سازگار، انعطاف پذیری بالا در طراحی و هزینه پایین از جمله محرکهای اصلی رشد تکنولوژی چاپ دیجیتال در جهان هستند. فرآیندهای سنتی چاپ منسوجات تقريبا ۶ تا ۸ هفته زمان می برند در حالی که همین فرآیندها با تکنولوژی چاپ دیجیتال بین ۳ تا ۱۰ روز طول می کشند.

امروزه چین نزدیک به یک سوم از کل منسوجات چاپی جهان را تولید می کند. همچنین در حال حاضر، سهم بازار چاپ دیجیتال منسوجات تنها یک تا دو درصد است در حالی که ۶۵ درصد از چاپ منسوجات به روش چاپ اسکرین روتاری، ۲۵ درصد به روش چاپ اسکرین فلت و مابقی با چاپ دستی انجام می شود.

صرفه جویی 40 میلیارد لیتر آب با چاپ دیجیتال منسوجات

صرفه جویی ۴۰ میلیارد لیتر آب با چاپ دیجیتال منسوجات

همزمان با افزایش سهم چاپ دیجیتال در بازار چاپ منسوجات، به همان نسبت میزان صرفه جویی های زیست محیطی ناشی از این چاپ نیز رو به افزایش است. فرآیند چاپ دیجیتال منسوجات در قیاس با چاپ اسکرین به مراتب آب کمتری مصرف می کند. میزان مصرف آب در چاپ اسکرین به طور معمول در محدوده ۵۰ تا ۶۰ لیتر به ازای هر متر می باشد در حالی که در مورد چاپ دیجیتال با توجه به مصرف مقادیر کمتر رنگ، کمتر از ۱۰ لیتر آب به ازای هر مترمربع مصرف می شود.

در مورد چاپ دیجیتال، دیگر نیازی به شستشوی اسکرین‌ها نیست، پساب رنگی تولید نمی شود و نیازی به حجم زیاد آب برای شستشو و تثبیت چاپ نیست. بر همین اساس، شرکتهای آگاه به مسائل زیست محیطی نظیر شرکت ایندیتکس به عنوان ابربرند عرصه مد، در زمینه سرمایه گذاری برای استفاده از تجهیزات چاپ دیجیتال منسوجات، پیشتاز و پیشگام بوده است.

صرفه جویی محدود به آب نیست

علاوه بر کاهش مصرف آب، میزان مصرف انرژی برق نیز با چاپ دیجیتال کاهش می یابد و به ازای متراژ مشابه از کار چاپی، میزان مصرف برق در چاپ دیجیتال تا ۶۰ درصد نسبت به چاپ اسکرین کمتر است. این صرفه جویی در مقیاس سالانه مقادیر قابل توجهی از مصرف برق را کاهش داده که به عنوان مثال، معادل مصرف ۱۵۰ هزار نفر در کشور کنیا برآورد می شود.

همچنین با کاهش خط تولید و متعاقبا کاهش انتشار فاضلاب، میزان نیاز به فرآوری پساب و ضایعات در چاپ دیجتیال حداقل خواهد بود. هر لیتر آبی که از فرآیند چاپ اسکرین خارج می شود، حاوی مایعات فرار غیرارگانیک یا رزینها و باقی مانده مواد رنگی است و در نتیجه، سرمایه گذاری قابل توجهی در محل خط تولید، به منظور تخلیه این پساب در سیستم فاضلاب منطقه ای باید صورت گیرد.

با توجه به محدودیت منابع در جهان و همچنین با توجه به اینکه نسل های جدید کاملا نسبت به حفاظت از محیط زیست آگاه هستند، چاپ دیجیتال منسوجات، به سرعت جایگاه خود را در آینده پیدا خواهد کرد و مورد اقبال قرار خواهد گرفت.

2 نظرات
  1. SEO Service می گوید

    پست بسیار خوبی بود. از اونجایی که من علاقمند به سئو و در کنارش چاپ هستم ، دوست دارم مطالب بیشتری در مورد چاپهای بروز مخصوصا چاپ دیجیتال بدست بیاورم. ممنون میشم در مورد چاپ دیجیتال محتواهای بیشتری قرار دهید

    1. chapkhone می گوید

      چاپ دیجیتال کاربردهای زیادی خصوصا در حوزه نساجی داره. ما قصد داریم در سایتمان به مقوله چاپ دیجیتال و خصوصا کاربرد ان تو صنعت چاپ پارچه بیشتر بپردازیم و خیلی خوشحال میشیم که از شما بازخورد میگیریم .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.