چه مواردی باعث افزایش اسپم اسکور سايت می­‌شود؟

1

امروزه با گسترش دنیای وب، وبمستران بسیاری در حوزه‌­های مختلف مشغول فعالیت هستند. هر چند هر کدام از این حوزه ­ها چالش­‌های مخصوص به خود را دارد، اما چالش‌هایی نیز وجود دارد که تقریباً بین تمام وبمستران مشترک است. بحث اسپم اسکور ( Spam Score) و موضوعات مربوط به آن، یکی از همین چالش­های مشترک است. اصلی ­ترین پرسش­ ها در این زمینه عبارتند از:

  • اسپم اسکور (spam score) چیست؟

  • چگونه اسپم اسکور سایتمان را کنترل کنیم؟

  • چگونه اسپم اسکور سایت خود را کاهش دهیم؟

با این حال، هر چند این سؤالات در ذهن بسیاری از مدیران سایت ها وجود دارد و هر کدام از آن­ها نیز اطلاعات پراکنده‌­ای در این زمینه دارند، اما در واقع تعداد افراد کمی هستند که پاسخ آن­ها را به درستی بدانند. علت این عدم آگاهی این است که موضوع اسپم اسکور عمدتاً به بحث سئو سایت مربوط است. بنابراین، حتی اگر تاکنون از  موضوعات مربوط به سئو، فراری بوده ­اید، بهتر است که اسپم اسکور را جدی بگیرید، چرا که ممکن است دیر یا زود باعث ایجاد آسیب‌­های جدی برای سایت شما شود.

هنوز دیر نشده!

اما در عین حال، اگر تاکنون چندان هم با این موضوعات آشنایی نداشته‌­اید، اصلاً جای نگرانی نیست. چرا که واقعاً تعداد کمی وبلاگ نویس وجود دارد که در این باره کاملاً صاحب نظر باشند. پس اگر از همین امروز تصمیم بگیرید، قطعاً ظرف مدت کوتاهی تبدیل به یکی از وبلاگ‌نویس­‌های برجسته و موفق در زمینه کاری خود خواهید شد. حال، تنها کافی است به عنوان اولین گام در این مسیر، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید!

اسپم اسکور چیست؟

اسپم اسکور چیست؟

اسپم اسکور، در واقع، توسط شرکت نرم افزاری و اطلاعات سئو «موز» توسعه پیدا کرده است. هدف این شرکت از ایجاد اسپم اسکور، ارزیابی کیفیت وبسایت­‌هاست. نحوه ارزیابی این معیار با توجه به پرچم‌­های اسپم (spam flags) هر سایت است. به طوری که طبق این معیار، هر سایت، اسپم اسکوری بین ۰ تا ۱۰۰ دارد. اسپم اسکور ۱۰۰، بدترین حالت ممکن است. به این معنا که گوگل آن دامنه (domain) را داخل لیست سیاهش قرار داده و این سایت هیچ وقت در نتایج جستجوی گوگل ظاهر نمی­شود.

با این حال، هرچند معمولاً این طور به نظر می­رسد که اسپم اسکورهای ۱ تا ۱۰ یا حتی ۲۰ مشکل چندان جدی­‌ای برای سایت ایجاد نمی­کند، اما اگر اسپم اسکور سایتتان را کنترل نکنید، مطمئناً در آینده نه چندان دور با مشکلات جدی مواجه خواهید شد. چرا که اگر اسپم اسکور سایتتان به ۲۰ تا ۳۶ برسد، در واقع، این یک هشدار از سمت گوگل است و باید منتظر اقدامات جدی گوگل علیه سایت خود باشید!

اما اگر اسپم اسکور شما برابر ۴۰ تا ۵۰ شود، به عنوان مدیر وبسایت بهتر است که دامنه خود را تغییر دهید و همچنین در مورد اشتباهاتی که در این زمینه مرتکب شده ­اید، به طور جدی فکر کنید. از سوی دیگر، بهتر است که تغییرات گسترده ­ای را نیز در استراتژی سئو سایت خود ایجاد کنید.

حتماً توجه داشته باشید که در بسیاری موارد، تا وقتی که اسپم اسکور به ۲۵ برسد، هیچ مشکلی در جستجوی گوگل ایجاد نمی­شود و گوگل در واقع هیچ اقدام منفی‌­ای بر علیه دامنه شما انجام نمی­دهد. اما کافی است که این عدد، از ۲۵ بیشتر شود! در این صورت، این دامنه اصطلاحاً spammy domain نامیده می­شود. این شرایط به این معناست که دامنه شما در لیست سیاه گوگل قرار گرفته است

بیشتر بخوانید : ۱۲ نکته مهم که شما در مورد نیاز کسب و کارتان به سئو نمیدانید !!!

چطور می ­توان اسپم اسکور سایت را چک کرد؟

چطور می­توان اسپم اسکور سایت را چک کرد؟

اگر قصد چک کردن اسپم اسکور سایت خود را دارید، اصلاً جای نگرانی نیست. چرا که یک روند خیلی ساده برای این کار وجود دارد. حتی نیازی نیست که هیچ هزینه ­ای برای این کار بپردازید. زیرا شرکت «موز»، یک spam score checker رایگان در اختیار شما گذاشته است. برای استفاده از این ابزار آنلاین، تنها کافی است که URL بلاگ یا وبسایتتان را وارد کنید. پس از مدت زمان کوتاهی، گزارش­ های مربوط به بلاگ یا وبسایتتان در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

همچنین با استفاده از Moz site explorer نیز قادر خواهید بود که گزارشات مرتبط با امتیاز DA PA مربوط به بلاگ خود و لینک­های داخلی را مشاهده کنید.

در ادامه، به عنوان نمونه، اسکرین شات‌هایی از گزارشات مربوط به webglobals.com.au آورده شده است که به خوبی نشان می­دهد که گزارشات اسپم اسکور مربوط به یک سایت چگونه در Moz site explorer نمایش داده می­شود.

در این گزارش ملاحظه می­شود که اسپم اسکور WebGlobals در حال حاضر برابر ۱ (۶%) است. سیگنال سبز نیز به این معناست که دامنه در حال حاضر، spammy نشده است.

البته در صورتی که تمایل داشته باشید، می­توانید برای چک کردن تمام گزارشات، به جای استفاده از ابزار spam score checker ، از Moz toolbar استفاده کنید. این ابزار یکی از افزونه­‌های Moz chrome است که می­توانید آن را بر روی مرورگر کروم خود به صورت رایگان نصب کنید. بنابراین برای استفاده از این ابزار هم لازم نیست که هیچ پولی را صرف کنید. همچنین جالب است بدانید که بیشتر وبلاگ نویسان، Mozbar کروم را در مرورگر خود نصب می­کنند. چرا که با استفاده از این افزونه خیلی راحت می­توان به لینک هر بلاگ یا DA PA و پرچم‌­های اسپم هر وبسایت دسترسی داشت و به سرعت، سایت باکیفیت را پیدا کرد.

چگونه می­ توان اسپم اسکور سایت را کاهش داد؟

چگونه می­توان اسپم اسکور سایت را کاهش داد؟

علت اصلی که سبب افزایش اسپم اسکور هر سایت می­شود، لینک‌­های اسپمی آن است. هر سایتی که backlink هایی با کیفیت خیلی پایین داشته باشد و یا لینک‌­های آن ویژگی­‌های مربوط به اسپم را داشته باشند، طبیعتاً اسپم اسکور آن افزایش پیدا می­کند.

بنابراین، اگر قصد دارید که از افزایش اسپم اسکور سایت خود جلوگیری کنید، در گام اول بهتر است که به طور کلی از  ایجاد لینک‌­های کم‌کیفیت جلوگیری کنید. همچنین، یک عادت اشتباهی که بسیاری از افراد دارند، این است که تعداد زیادی لینک را در یک روز در سایت قرار می­دهند. این کار نیز می­تواند سبب افزایش نرخ اسپم سایت شود.

بیشتر بخوانید : ۵ فاکتور اصلی و پراهمیت سئو که شما از آنها آگاه نیستید!!

پس همین امروز، برای کاهش اسپم‌اسکور سایت خود، لینک­های کم کیفیت و اسپمی را که در سایت شما وجود دارد، پیدا کنید. همچنین می­توانید با تهیه لیستی از چنین لینک‌­هایی، استفاده از آن­ها را محدود کنید. هنگامی که چنین لینک­های نامناسبی را از سایت خود حذف می کنید، الگوریتم «موز» مجدداً سایت شما را اسکن می­کند. در این صورت، لینک‌­های جدید با توجه به کیفیتی که دارند، اسپم اسکور را کاهش می­دهند. مسلماً بیشترین کاهش اسپم اسکور زمانی اتفاق می­افتد که تمام لینک­های کم کیفیت از دامنه شما حذف شوند.

چه مواردی باعث افزایش اسپم اسکور می­ شود؟

چه مواردی باعث افزایش اسپم اسکور می­ شود؟

در ادامه قصد داریم که چند مورد از فاکتورهای ارزیابی «موز» برای تعیین اسپم اسکور سایت­ها را با هم مرور کنیم.

  • مواردی که باعث بی ­اعتمادی و کاهش رتبه در «موز» شود

ایجاد بی­‌اعتمادی و کاهش رتبه در «موز» عمدتاً زمانی اتفاق می­افتد که تعداد زیادی لینک دریافتی و یا لینک­‌های بی­‌کیفیت زیادی وجود داشته باشد. در واقع، عدم وجود backlink های قابل اعتماد، اصلی‌­ترین دلیل افزایش اسپم اسکور به شمار می­رود.

بیشتر بخوانید : سئو و بهینه سازی سایت خرید آنلاین بیمه چگونه است؟
  • کمبود تنوع در لینک­های سایت

بلاگی که شامل تعداد کمی لینک است و یا به عبارت دیگر، بلاگی که تنها دربردارنده  backlink هایی از تعداد خیلی کمی وبسایت است و به طور کلی، تعداد دامنه‌­هایی که به آن­ها ارجاع می­دهد خیلی محدود است، به عنوان سایتی با تنوع لینک کم شناخته می­شود.

اگر تنوع لینک­‌های یک سایت کم باشد، اسپم اسکور آن افزایش می­‌یابد. بنابراین یکی از راه‌های کاهش اسپم اسکور این است که تعداد دامنه‌­هایی را که به آن­ها ارجاع می­دهیم، افزایش دهیم.

  • سایت بزرگ با تعداد لینک­های کم

یک «سایت بزرگ» سایتی است که بیش از دو تا سه سال از زمان تأسیس آن گذشته باشد و حداقل شامل ۴۰۰-۵۰۰ مقاله باشد. حال اگر چنین سایتی شامل تعداد خیلی کمی backlink باشد، اسپم اسکور آن افزایش می‌­یابد. علت این امر این است که الگوریتم و بات‌­های موتور جستجوی «موز»، با چک کردن پروفایل، این طور تشخیص می­دهند که با توجه به سن وبسایت، محتوای آن باید به تعداد زیادی وبسایت دیگر لینک شده باشد. حال، اگر چنین اتفاقی نیفتاده، پس احتمالاً این محتوا، محتوای باارزشی نیست!

  • عدم تناسب میان لینک­های دنبال کننده (Do-follow) و بدون پیگیری (No-follow)

حتماً توجه داشته باشید که نسبت backlink سایت­ها نیز تا حد زیادی می­تواند بر روی کاهش اسپم اسکور مؤثر باشد. بنابراین در انتخاب backlink از هر سایتی، خیلی خوب است اگر بتوانید ۵۰ درصد آن­ها را لینک دنبال کننده (Do-follow) و ۵۰ درصد دیگر را لینک بدون پیگیری (No-follow) انتخاب کنید. در واقع هر چقدر که از این تعادل فاصله بگیرید، اسپم اسکور شما افزایش پیدا خواهد کرد.

بيشتر بخوانيد : ۳ درس بزرگ از مصاحبه با جان مولر (مدیر تحلیل وبمسترها در گوگل) + ویدیو
  • تعداد زیاد لینک­های خارجی

اگر لینک­‌های خارجی به بلاگ افزوده شود، احتمال افزایش اسپم اسکور افزایش پیدا می­کند. بنابراین، اگر مشغول نوشتن یک پست هستید، حتماً در نظر داشته باشید که به ازای هر ۱۰۰۰ کلمه، تنها مجازید که یک لینک خارجی را قید کنید. همچنین این لینک نیز باید به سایتی ارجاع داده شود که اسپم اسکور آن کمتر از ۲۵ باشد.

  • محتوای خلاصه

الگوریتم گوگل، همواره سایت­‌هایی را که محتوای آن­های کوتاه است، شناسایی می­کند و امتیاز منفی برای آن­ها در نظر می­گیرد. به طور کلی، وبسایتی که برای انتقال اطلاعات، از تعداد کمی کلمه استفاده می­کند، به عنوان اسپم در نظر گرفته می­شود، چرا که این نوع محتوا، به عنوان محتوای کم‌ارزش در نظر گرفته می­شود. بنابراین استفاده از محتوای خلاصه و خیلی کم حجم، معمولاً سبب افزایش اسپم اسکور سایت می­شود.

  • عدم وجود اطلاعات تماس

گوگل معمولاً سایت­‌هایی را که از ارائه اطلاعات تماس خودداری می­کنند به عنوان اسپم شناسایی می­کند. اطلاعات تماس می­تواند شامل ایمیل صاحب سایت، پروفایل در شبکه‌­های اجتماعی و موارد این چنینی باشد. ارزیابی‌­هایی شبیه این، توسط شرکت «موز» نیز انجام می‌شود. بنابراین عدم وجود اطلاعات تماس، می­تواند به افزایش اسپم اسکور سایت منجر شود.

  • استفاده از اعداد در نام دامنه

در صورتی که در نام سایت، از اعداد استفاده شود، «موز» اسپم اسکور آن را افزایش می‌دهد. برای مثال، دامنه ­هایی مانند blogging51 توسط «موز» یک پرچم اسپم اختصاصی دریافت می­کنند. در واقع این گونه دامنه­ ها جزء دامنه ­های مورد اعتماد «موز» نیستند.

چگونه اسپم اسکور خود را بررسی کنیم؟

از یک ابزار شخص ثالث مانند mail-tester.com استفاده کنید تا بررسی کنید که آیا ایمیل های شما توسط فیلتر هرزنامه مسدود شده است یا خیر.

آیا نگران این هستید که ایمیل های شما توسط فیلترهای اسپم مسدود شود؟ ارسال یکی از کمپین های خود به ابزار شخص ثالث، مانند Mail Tester یا Mailgenius، می تواند به شما کمک کند تا دلایل عدم ارسال ایمیل خود را محدود کنید. در زیر مراحل استفاده از Mail Tester آمده است:

۱. به www.mail-tester.com بروید.

۲. روی نماد “کپی” کلیک کنید تا آدرس ایمیلی که در قسمت اول به شما داده شده است را کپی کنید، ایمیل خود را به فیلد ارسال کنید.

روی نماد

مهم: برگه mail-tester.com خود را باز نگه دارید. تازه کردن صفحه یا باز کردن همان URL در یک پنجره دیگر به شما یک آدرس ایمیل جدید می‌دهد تا فرآیند را دوباره شروع کنید.

۳. برگه Mail Tester را باز نگه دارید. یک برگه جدید باز کنید و وارد حساب Constant Contact خود شوید. در برگه کمپین‌ها، ایمیلی را که می‌خواهید آزمایش کنید انتخاب کنید.

برگه Mail Tester را باز نگه دارید. یک برگه جدید باز کنید و وارد حساب Constant Contact خود شوید. در برگه کمپین‌ها، ایمیلی را که می‌خواهید آزمایش کنید انتخاب کنید.

۴. در حالی که در ویرایشگر هستید، روی Check & Preview > Send Test کلیک کنید.

در حالی که در ویرایشگر هستید، روی Check & Preview> Send Test کلیک کنید.

۵. آدرس ایمیلی را که از mail-tester.com کپی کرده اید در فیلد جایگذاری کنید و سپس روی Send Now کلیک کنید.

آدرس ایمیلی را که از mail-tester.com کپی کرده اید در فیلد جایگذاری کنید و سپس روی Send Now کلیک کنید.

۶. برگه mail-tester.com فعلی خود را باز کنید و روی سپس امتیاز خود را بررسی کنید.

برگه mail-tester.com فعلی خود را باز کنید و روی سپس امتیاز خود را بررسی کنید.

۷. نتایج شما اکنون برای مشاهده آماده است. برای مشاهده تفکیک کامل روی یک دسته کلیک کنید.

نتایج شما اکنون برای مشاهده آماده است. برای مشاهده تفکیک کامل روی یک دسته کلیک کنید.

چرا امتیاز اسپم اسکور موز بالایی دارید و آیا مهم است؟

همه ما می ‌خواهیم وب ‌سایت ‌هایمان عملکرد خوبی داشته باشند، و به همین دلیل، تلاش می‌ کنیم تا حد امکان معیارهای معتبر را پیدا کنیم و از آن ها استفاده کنیم. یکی از بهترین معیارها برای استفاده – حداقل از زمانی که گوگل تصمیم گرفت رتبه صفحه را از دید عموم پنهان کند – رتبه های Moz برای Domain Authority و Page Authority هستند. موز البته یک مرجع معتبر در دنیای بازاریابی آنلاین است.

Moz امتیازها و رتبه های دیگری را نیز ارائه می دهد، و یکی از آن ها اسپم اسکور است. ” اسپم اسکور” معیار موز است که احتمال اینکه یک وب سایت، یک وب سایت اسپم با کیفیت پایین باشد را تخمین می زند. ۱% به این معنی است که بعید است که سایت هرزنامه باشد و ۸۲% به این معنی است که برای مثال تقریباً مطمئناً سایت یک سایت اسپم است.

بنابراین امتیاز اسپم در واقع به چه معناست؟ آیا داشتن نمره اسپم بالا خطرناک است؟ آیا کاری هست که بتوانید در مورد آن انجام دهید؟ و آیا واقعاً مهم است؟

اسپم اسکور موز چیست؟

اسپم اسکور موز یک معیار مقایسه ای است که میزان شباهت یک سایت را با سایر سایت هایی که توسط الگوریتم گوگل به نوعی هرزنامه در نظر گرفته می شوند، را اندازه گیری می کند. موز در ابتدا اسپم اسکور را در سال ۲۰۱۵ ایجاد کرد و از آن زمان تاکنون در طول سال ها تکامل یافته است. در آن زمان، عددی بین ۱ تا ۱۷ بود که اساساً چک لیستی از پرچم ‌های هرزنامه بود. اکنون به طور قابل توجهی دانه بندی شده است.

به طور خاص، موز فهرست بزرگی از سایت‌ ها را نگه می ‌دارد و زمانی که سایت‌ های فهرست خود توسط گوگل جریمه می‌ شوند، نظارت می ‌کنند. هنگامی که آن سایت ها جریمه می شوند، ویژگی های مربوط به آن سایت ها تجزیه و تحلیل می شوند.

از طریق این فرآیند، موز ۲۷ شباهت را تعیین کرده است که این سایت ها تمایل به اشتراک گذاری دارند. خلاصه ای از اینها را در ادامه به شما خواهیم داد. هنگامی که موز سایت شما را تجزیه و تحلیل می کند، آن ها به دنبال طیف گسترده ای از ویژگی ها، از جمله آن ۲۷ سیگنال هرزنامه هستند. هر چه سایت شما از این ویژگی ها بیشتر باشد، امتیاز اسپم شما بالاتر خواهد بود. می‌ توانید به امتیاز هرزنامه خود در Moz’s Link Explorer دسترسی پیدا کنید، جایی که درصدی از ۱ تا ۱۰۰ را نشان می‌دهد.

  • ۱-۳۰٪ امتیاز هرزنامه پایین است.
  • ۳۱-۶۰% یک امتیاز اسپم متوسط ​​است.
  • و البته ۶۱% تا ۱۰۰% امتیاز اسپم بالایی است.

هرچه درصد شما بیشتر باشد، احتمال اینکه سایت شما به عنوان هرزنامه برای ابزارهای تحلیلی مختلف و قدرت همیشه حاضر گوگل مواجه شود، بیشتر می شود. نکته در مورد امتیاز هرزنامه اینجاست: این امتیاز بر اساس همبستگی است، نه علیت. آن‌ ها نسخه ‌ای از الگوریتم گوگل نساخته‌ اند که بگوید «وقتی سایتی X را انجام می‌دهد، جریمه می‌شود» با علیت. آن ها به سادگی ویژگی هایی را شناسایی کرده اند که یک سایت در هنگام جریمه شدن تمایل به داشتن آن ها دارد. این ویژگی ‌ها ممکن است به جریمه کمک کنند (و برخی از آن ها تأیید می ‌شوند، مانند پیوندهای بهره ‌بردار)، در حالی که برخی دیگر ممکن است در واقع هیچ ربطی به آن نداشته باشند، بلکه صرفاً ویژگی ‌های مشترک هستند.

نحوه استفاده از اسپم اسکور چگونه است؟

ما به ‌عنوان بازاریاب هر چیزی را که دلالت بر هرزنامه بودن سایت ما داشته باشد، دوست نداریم، چه پیوندی از سایت دیگری که می‌گوید سایت ما بد است، چه جریمه ‌ای از طرف Google، یا یک معیار در دسترس عموم مانند اسپم اسکور موز. ما طبیعتاً می‌ خواهیم در صورت بروز مشکل به آن بپردازیم و تا آنجا که می‌ توانیم تعداد اسپم اسکور را به حداقل برسانیم.

اولین چیزی که باید تشخیص داد این است که امتیاز هرزنامه حتی به اندازه ۵۰-۶۰٪ دلیل زیادی برای نگرانی نیست. رتبه Moz در چیزی جز نظرات شما و سایر افرادی که به امتیاز صفحه شما نگاه می کنند، لحاظ نمی شود. گوگل قطعا به آن نگاه نمی کند. ممکن است دیدن آن آزاردهنده باشد، اما امتیاز هرزنامه ۶۰٪ فقط به این معنی است که شما برخی از مشکلات احتمالی در سایت خود دارید که باید به آن ها رسیدگی کنید، نه اینکه در شرف جریمه شدن هستید یا اینکه سایت شما اسپم است.

اساسا تا زمانی که سایت شما جریمه نشده باشد، اسپم اسکور شما چندان مهم نیست. در صورت تمایل می توانید از آن برای مقایسه سایت خود با رقبای خود استفاده کنید، اما استفاده اصلی از اسپم اسکور، جستجوی مشکلات احتمالی است که ممکن است ایجاد شود.

به هر حال، موز چیزهای زیادی در مورد نحوه عملکرد سئو می‌داند. اگر آن ها ویژگی های خاصی از سایت های خاص را به عنوان منفی علامت گذاری کرده باشند، احتمالاً آن ویژگی ها منفی هستند. تغییر یا رفع آن مشکلات احتمالاً منجر به افزایش رتبه جستجو، ترافیک و ارزش شما می شود، حتی اگر از ابتدا تحت مجازات قرار نگرفته باشید. اساساً می ‌توانید از آن به ‌عنوان چک لیستی از مسائل احتمالی برای بررسی در سراسر سایت خود استفاده کنید.

همچنین می‌ توانید از اسپم اسکور برای بررسی هر سایتی که می‌ خواهید برای آن بنویسید، از آن پیوند دریافت کنید یا به ‌عنوان منبعی برای رشد خود، استفاده کنید. لینک ها ستون فقرات سئو هستند و ستون فقرات اسپم اسکور هستند. دامنه‌ای با امتیاز اسپم بالا که به سایت شما لینک می‌دهد، به طور کلی امتیاز اسپم شما را افزایش می‌دهد، حتی اگر به سئوی شما آسیبی نرساند (یا حتی به شما کمک کند).

ارزش بررسی را دارد، اما به این معنا نیست که معیاری مطلق برای عدم استفاده از این لینک یا جریمه شدن باشد. در واقع موز حتی نمی ‌تواند تشخیص دهد که آیا لینک ‌ها را رد کرده ‌اید یا خیر، و امتیاز هرزنامه شما همچنان لینک ‌های رد شده را در نظر می‌گیرد.

۲۷ عامل اسپم اسکور موز کدام است؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، موز ۲۷ ویژگی مختلف را ارائه کرد که در بین بسیاری از سایت هایی که آن ها پیدا کرده بودند به اشتراک گذاشته شد و به دلیل اسپم بودن جریمه شدند. برخی از این موارد ساده هستند، در حالی که برخی دیگر کمی کمتر آشکار هستند.

خلاصه کامل آن ها عبارتند از:

  1. سایت صفحات زیادی ندارد. برای رفع این مشکل در سایت خود، فقط محتوای بیشتری منتشر کنید. این به مرور زمان با رشد سایت شما بهتر می شود.
  2. TLD سایت اغلب برای هرزنامه استفاده می شود. به طور کلی توصیه می کنیم که فقط در صورت امکان از com. استفاده کنید و از TLD های هرزنامه اجتناب کنید.
  3. نام دامنه سایت از نظر طول شبیه به سایر سایت های هرزنامه است. موز نمی گوید این طول چقدر است.
  4. نام دامنه سایت حاوی اعداد است. البته تعداد زیادی سایت عالی با اعداد در نام دامنه‌ شان وجود دارد، بنابراین این واقعاً چندان مهم نیست.
  5. سایت از Google Fonts API استفاده نمی کند. اگر می توانید از آن استفاده کنید.
  6. سایت از Google Tag Manager استفاده نمی کند. اگر می توانید از آن استفاده کنید.
  7. سایت از تبلیغات DoubleClick استفاده نمی کند. با این حال توصیه نمی‌کنیم فقط برای جلوگیری از اسپم اسکور، تبلیغات اضافه کنید.
  8. سایت شماره تلفن ندارد. کسب ‌و کارهای قانونی دارای اعداد تجاری هستند و NAP یک سیگنال سئو واقعی است، بنابراین این یک امر قانونی است.
  9. این سایت لینکی به لینکدین ندارد. بعید است که سایت های هرزنامه در رسانه های اجتماعی تجاری حضور داشته باشند، بنابراین لینکدین به اندازه کافی یک سیگنال اسپم مناسب است.
  10. سایت آدرس ایمیل تجاری ندارد. سایت‌ های هرزنامه اغلب روش‌ های تماس با آن ها را پنهان می‌ کنند، بنابراین فقط اطلاعات تماس خود را در دسترس قرار دهید.
  11. سایت از HTTPS استفاده نمی کند. تعداد کمی از سایت‌ های هرزنامه می ‌خواهند برای گواهی‌ های SSL هزینه بپردازند، بنابراین منطقی است.
  12. این سایت از کلمات کلیدی متا استفاده می کند. بسیاری از ما سال ‌هاست که می‌ دانیم فیلد کلمات کلیدی بی‌ فایده است، بنابراین هرکسی که از آن استفاده می‌ کند به احتمال زیاد در بهترین حالت از کاری که انجام می‌دهد، بی‌اطلاع است.
  13. سایت بازدید کننده زیادی ندارد. سایت های اسپم به ندرت آن را بزرگ می کنند. همچنین به همین دلیل است که اگر سایت شما کوچک و جدید است، توصیه می کنیم اسپم اسکور را نادیده بگیرید.
  14. این سایت از تگ های rel=canonical برای اشاره به جای دیگری استفاده می کند. سایت های Scraper و سایت های syndication این کار را انجام می دهند، بنابراین می تواند یک سیگنال هرزنامه باشد. از canonicalization به درستی استفاده کنید.
  15. عناوین صفحات سایت بسیار طولانی یا بسیار کوتاه هستند. اکثر سایت‌ های غیر اسپم می ‌دانند که عناوین خود را در طول معقولی نگه دارند.
  16. توضیحات متا سایت بسیار طولانی یا بسیار کوتاه است. سایت ‌های اسپم سعی می‌ کنند مطالب و کلمات کلیدی زیادی را در آنجا جابجا کنند (یا اصلاً یکی را فهرست نمی‌کنند).
  17. این سایت از کلمات کلیدی متا زیادی استفاده می کند. ما مطمئن نیستیم که چرا “داشتن کلمات کلیدی متا زیاد” سیگنالی، جدا از “اصلاً داشتن کلمات کلیدی متا” است، اما موز این کار را انجام می دهد.
  18. سایت فاویکون ندارد. یکی را برای نام تجاری اضافه شده در برگه ها مشخص کنید.
  19. این سایت از فیس بوک پیکسل استفاده نمی کند. مانند لینکدین، سایت های هرزنامه به ندرت حضور تجاری در رسانه های اجتماعی ایجاد می کنند.
  20. این سایت دارای لینک های خروجی به طور غیرعادی بالا یا پایین است. پیوند خود را ارگانیک و طبیعی نگه دارید.
  21. سایت به تعداد غیرعادی زیاد یا کم دامنه پیوند دارد. باز هم باید سعی کنید به طور طبیعی لینک کنید. دامنه های بسیار کم ممکن است نشان دهنده این باشد که شما بخشی از یک PBN هستید و تعداد بسیار زیادی ممکن است مبهم به نظر برسند، اگرچه تخمین تعداد بیش از حد تعداد آن ها دشوار است.
  22. این سایت نسبت به مقدار محتوایی که پشتیبانی می کند، پیوندهای خروجی بسیار زیادی دارد. مجدداً، موز نمی‌گوید این تعداد چقدر است، بنابراین تخمین اینکه چه چیزی غیرعادی است دشوار است.
  23. نام دامنه سایت دارای همخوان های متوالی زیادی است. دامنه‌ های هرزنامه معمولاً کلمات انگلیسی نیستند، بنابراین این امر تا حدی منطقی است، اگرچه لزوماً سیگنال خوبی نیست.
  24. این سایت از خط تیره های متعدد در نام دامنه استفاده می کند. استفاده از یک خط فاصله معمولاً خوب است. دو یا چند سایت بدتر به نظر می رسد و به احتمال زیاد یک سایت اسپم است.
  25. مسیرهای URL سایت یا بسیار طولانی هستند یا بسیار کوتاه. معمولاً URL های قابل خواندن توسط انسان راه حلی هستند.
  26. این سایت از “کلمات سمی” استفاده می کند. کلمات زهرآگین کلماتی هستند که اغلب فقط توسط سایت ‌های اسپم یا وب ‌سایت ‌ها در جایگاه‌ های غیر استاندارد مانند محتوای بزرگسالان استفاده می‌شوند.
  27. این سایت از متن CPC بسیار استفاده می کند. اساساً هرزنامه متن لنگر را پیوند دهید.

با اسپم اسکور بالا چه کنیم؟

اگر اسپم اسکور شما، مثلاً ۲۰% تمام شده است، می توانید شروع به جستجوی برخی از مشکلات احتمالی در سایت خود کرده و آن ها را برطرف کنید. من به شدت شک دارم که وقتی اسپم اسکور شما کمتر از ۵۰٪ باشد، Google قصد دارد شما را سرکوب کند، اما هنوز هم ارزش دارد که به دنبال مشکلاتی برای رفع آن ها باشید، زیرا می توانند عملکرد سئوی شما را به طور کلی افزایش دهند.

اول از همه اگر دامنه شما زیر یک سال قدمت دارد، لینک های نسبتا کمی دارد و محتوای چندانی ندارد، احتمالاً می توانید معیار اسپم اسکور موز را به طور کامل نادیده بگیرید. داده های بسیار کمی وجود دارد تا آن امتیاز مرتبط نباشد. برعکس اگر سایت شما بزرگتر و قدیمی تر است، و اگر عملکرد آن با مشکل مواجه است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که یک ممیزی انجام دهید تا ببینید آیا هر یک از این شاخص های هرزنامه باعث نگرانی هستند یا خیر.

اولین چیزی که باید بررسی کنید، گزارش های کنسول جستجوی گوگل شما است. نگاه کنید تا ببینید آیا جریمه جستجو دارید یا خیر. اقدامات دستی یک مسئله قطعی است که می خواهید حل کنید. همچنین می‌توانید از ابزارهای شخص ثالث برای بررسی اینکه آیا مشکل الگوریتمی دارید یا خیر استفاده کنید و سعی کنید آن‌ها را نیز حل کنید. اگر هیچ جریمه‌ای ندارید، می‌توانید بررسی کنید که آیا مشکلات نمایه‌سازی، صفحات شکسته یا گزارش‌های Core Web Vitals دارید یا خیر. صفحات کند یا از دست رفته مطمئناً بر رتبه و ترافیک شما تأثیر می گذارد.

بعد، یک حسابرسی بک لینک کامل انجام دهید. پیوندهای خود را ترجیحاً مستقیماً از Google بکشید تا بدانید چه چیزی ایندکس می شود و چه چیزی نیست. به دنبال هر چیزی باشید که هرزنامه است. در صورت تمایل می توانید این کار را با ابزارهای حسابرسی، فرآیندهای دستی و حتی ارجاع متقابل با امتیاز هرزنامه موز انجام دهید.

به خاطر داشته باشید که برخی از انواع لینک ها توسط گوگل نادیده گرفته می شوند. بسیاری از افراد بیش از آنچه واقعاً نیاز دارند، نگران بک لینک هستند.

آنچه شما در واقع به دنبال آن هستید پیوندهایی از سایت های مخرب، از سایت های نامرتبط و آشکارا هرزنامه مانند وام های روز پرداخت، فروشندگان دارو و غیره است. شما همچنین به دنبال پیوندهایی هستید که نشان می دهد محتوای شما توسط یک خراش دزدیده شده است. اینها انواع پیوندهایی هستند که می خواهید به آن ها آدرس دهید.

به غیر از آن، فقط به فهرست عواملی که در بالا لیست کردیم نگاه کنید و ببینید آیا هر یک از آن ها مشکلاتی هستند که ممکن است بتوانید در سایت خود برطرف کنید.

البته اسپم اسکور موز چیزی نیست که واقعاً نگران آن باشید. اگر سایت شما اسپم اسکور واقعا بالایی دارد، ممکن است دلایل آن را بررسی کنید، اما بیشتر اوقات این فقط به دلیل برخی لینک های بد است که گوگل قبلاً نادیده گرفته شده است و واقعاً دلیلی برای نگرانی نیست.

هنگام مرور Moz Link Explorer موارد عجیب و غریب زیادی دیده ام. من سایت‌ های کاملاً جدیدی را دیده‌ ام که اساساً بدون محتوا و لینک صفر هستند که اسپم اسکور بسیار بالایی دارند. من سایت ‌های برندهای بزرگ با صد ها هزار بازدید کننده در روز را دیده ‌ام که اسپم اسکور بالایی دارند. خود موز دارای امتیاز ۳% هرزنامه است و ما می دانیم که Moz 3% هرزنامه نیست. فقط ناسازگاری زیادی با متریک کلی وجود دارد.

اسپم اسکور موز فقط در صورتی ارزش نگرانی دارد که چیزی بالاتر از ۲۵-۵۰٪ می‌بینید، و حتی در آن زمان ارزش آن را دارد که نگران آن باشید به معنای “شاید زمان انجام یک ممیزی” باشد، نه “Google deindexing inminent”.

اسپم اسکور موز شما دائماً به روز می شود و آمار آن ها معمولاً هر ۳۰ روز یا بیشتر به روز می شود. اگر واقعاً شما را آزار می دهد، می توانید لیست را پایین بیاورید و هر مورد را بررسی کنید. هنوز فاویکون ندارید؟ زمان اضافه کردن یکی است. سایت شما صفحات زیادی ندارد؟ زمان اضافه کردن یک وبلاگ و شروع به تولید محتوای با کیفیت است. پس از ایجاد تغییرات، یک ماه به آن فرصت دهید و دوباره بررسی کنید تا ببینید امتیاز شما چگونه بهبود یافته است.

1 نظر
  1. مهدی می گوید

    مرسی از مقاله مفیدتون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.