مهمترین مزیت چاپ دیجیتال لیبل نسبت به چاپ فلکسو لیبل چیست ؟

2

نوآوری های صنعت لیبل در سال گذشته ، در هر دو زمینه چاپ سنتی و چاپ دیجیتال مخصوصا فناوری جوهر افشان بسیار زیاد و قابل توجه بوده است؛ این پیشرفت ها را می توان در تمام ابعاد این صنعت، از پیش از چاپ گرفته تا خط تولید و عملیات تکمیلی ، حوزه های نرم افزار و حتی امور مشتریان به خوبی ملاحظه کرد؛ برندهایی مانند Picojet , inkanto , Gaia, GEM , Gigafast , Mouvent , M8, Nativia NESS  تنها چند نمونه هستند که در دوازده ماه گذشته به فعالان این صنعت اضافه شده اند.

چاپ دیجیتال امروز از آینده‌دارترین فناوری های به کار گرفته شده در صنعت چاپ لیبل در جهان شناخته می شود که به تولید کننده ، فرصت تولید محصول با صرفه جویی بالا در هزینه و زمان در کنار کیفیتی برابر با کیفیت چاپ عکس با رنگ های بسیار زنده و نوشته های شارپ و خوانا را می دهد. حضور چاپ دیجیتال در این صنعت همیشه آنقدر پررنگ و تاثیر گذار نبوده است ؛ در سال ۲۰۰۱ تنها ۳۳ درصد از چاپخانه های آمریکای شمالی دارای فناوری دیجیتال بوده است. در سال ۲۰۱۴ این رقم به ۵۴ درصد رسید و پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰ از هر چهار ماشین چاپ موجود در بازار سه تای آنها دیجیتال خواهد بود.

چاپ دیجیتال به خاطر مزیت هایی مثل سرعت و کیفیت بالای آن امروز رقیب فناوری های سنتی مثل چاپ گراور و چاپ فلکسو است. در آمریکای شمالی بازار صنعت چاپ مخصوصا در زمینه بسته بندی و لیبل بیشترین بهره مندی را از فناوری دیجیتال دارد؛ چاپ لیبل دیجیتال ۸.۵ درصد از سود کل این صنعت را به خود اختصاص داده است.

از طرف دیگر ، فناوری چاپ فلکسو نیز از قافله تکنولوژی عقب نمانده و گام های پیشرفت را به سرعت طی می کند؛ فناوری چاپ فلکسو این روزها بیشترین سهم و توجه را در صنعت چاپ و بسته بندی کشورهای پیشرفته مثل آمریکا و آلمان دارد.

امروزه حتی فناوری فلکسو دارای پالت رنگ استاندارد مخصوص به خود نیز است؛ کارخانه بلاروسی Uniflex بالغ بر هشت سال تحقیق و پژوهش خود را صرف ابداع و تولید طیف مرکب مخصوص چاپ فلکسو کرده است و امروزه حاصل این پژوهش ها نقطه عطفی در کیفیت و کارایی صنعت فلکسو است. اگرچه استفاده از پالت رنگ جدید نیازمند تغییراتی در زمینه های تجهیزات و نیروی انسانی است.

با نگاهی به بازار عرضه ماشین های دیجیتال، متوجه جایگاه چاپ دیجیتال در صنعت لیبل امروز می شویم ؛ فناوری چاپ الکتروفوتوگرافی یا همان لیزر یکی از شاخه های چاپ دیجیتال است که ۸۵ درصد از بازار لیبل آمریکا را در کنترل خود دارد ؛ این فناوری به چاپخانه های این امکان را می دهد که تصاویر را با استفاده از تونر مایع بر روی انواع بستر چاپی از جمله کاغذ و فلزات و فیلم و پارچه با سرعت بالا چاپ کند. با استفاده از این فناوری رویای خط تولیدی با کیفیت بسیار بالا رنگ های دقیق و درخشان، سرعت بسیار مطلوب و صرفه جویی قابل ملاحظه در زمان محقق شده است. البته این را نباید فراموش کرد که چاپ الکتروفوتوگرافی از جمله فناوری های قدمت دار دیجیتال محسوب می شود که بالغ بر ۲۰ سال از عمر آن می گذرد.

فناوری چاپ جوهرافشان که بزرگترین عرصه فعال چاپ دیجیتال جهان محسوب می شود

فناوری چاپ جوهرافشان که بزرگترین عرصه فعال چاپ دیجیتال جهان محسوب می شود، رقمی بالغ بر ۱۵ درصد از چاپ لیبل آمریکا را در قلمرو خود دارد؛ چاپ جوهرافشان همچنین در پنج سال گذشته، بیشترین میزان رشد و پیشرفت را نسبت به دیگر فناوری ها داشته است. ماشین چاپ جوهر افشان از نظر عملکرد و هزینه از ماشین های چاپ الکتروگرافی در زمینه چاپ بر حسب تقاضا، مجموع زمان لازم چاپ و مدیریت رنگ اتوماتیک در جایگاه بالاتری قرار دارد. همچنین تجهیزات و قطعات سیستم های جوهرافشان نسبت به دیگر سیستم های چاپی ارزان تر است و شامل هزینه های “کلیک” نمی شود. ماشین های جوهر افشان امروزی با انعطاف پذیری مرکز هدایت کامپیوتری، منجر به پایداری و کل فرآیند چاپ می‌شود که علاوه بر بهینه سازی زمان، از هدررفت های مرکب هم جلوگیری می کنند. و مهمتر از همه اینها باید اضافه کرد که برخلاف چاپ فلکسو، چاپ دیجیتال نیازمند پلیت چاپ، نیست که همین هزینه های بسیاری مثل تهیه پلیت مناسب، سیستم های سوار کردن پلیت بر روی ماشین، زمان شست و شو و انبارداری را از کل فرآیند چاپ حذف می کند.

فناوری چاپ جوهرافشان که بزرگترین عرصه فعال چاپ دیجیتال جهان محسوب می شود، رقمی بالغ بر ۱۵ درصد از چاپ لیبل آمریکا را در قلمرو خود دارد؛ چاپ جوهرافشان همچنین در پنج سال گذشته، بیشترین میزان رشد و پیشرفت را نسبت به دیگر فناوری ها دارد

ماشین های چاپ جوهرافشان عموما از دو نوع مرکب استفاده می کنند: مرکب های یووی و مرکب های پایه آب. مركبهای پایه حلال هم اگرچه استقامت بالای کار چاپی را فراهم می کنند، ولی به خاطر خطرات زیست محیطی و مسائل مربوط به پایداری آن، در چاپ لیبل ها استفاده بسیار کمتری دارند. ماشین های جوهر افشان یووی از مرکب هایی ۱۰۰ درصد جامد استفاده می کنند که شامل پیگمنت، پری پلیمر و مواد حساس به نور یووی هستند. هنگامی که مرکب بر روی بستر چاپ میشود، مواد پلی پلیمری موجود در آن لایه ای خشک و سخت را تشکیل می دهند که زیر نور یووی قرار می گیرد. این مرکب پس از خشک شدن کار چاپی، دارای استقامت فوق العاده ای در مقابل رطوبت، گرد و غبار و سایش است به حدی که می توان کیفیت آن را با چاپ فلکسو مقایسه کرد.

مرکب ماشین های جوهرافشانی که از مرکب های پایه آب استفاده می کند شامل پیگمنت های رنگی معلق در آب است در فرآیند چاپ این نوع مرکب، آب مرکب از روی بستر تبخیر می شود و پیگمنت بر روی پست باقی می ماند. هر دو فناوری یووی و آبی در ماشین های چاپ لیبل، دارای مزیت های سرعت بالا انعطاف پذیری خوب و هزینه های بهینه شده بدون به خطر انداختن کیفیت چاپ هستند. علاوه بر اینها میتوان گفت که چاپ دیجیتال دارای تجهیزات و قطعاتی بسیار ارزانتر و قابل دسترس تر نسبت به رقیب خود یعنی چاپ فلکسو است.

یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت چاپ لیبل، پیدا کردن فناوری و فرآیند مناسب با بستر چاپ است

یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت چاپ لیبل، پیدا کردن فناوری و فرآیند مناسب با بستر چاپ است که بیشترین ماندگاری بهترین کیفیت چاپی، بهینه ترین فرآیند و سودده ترین راه تولید آن محصول باشد، چاپ فلكسو فناوری است که سالهای زیادی را صرف تحقق این فاکتورها در فرآیند خود کرده و البته این روزها شاهد به ثمر رسیدن این تلاش ها ما همانطور که می دانیم، دهه ها قبل از آغاز کار چاپ دیجیتال در صنعت لیبل چاپ فلکسو، فناوری سردمدار و پیشرو در این صنعت بوده است.

فرآیند چاپ فلکسو با بهره گیری از یک صفحه انعطاف پذیر که از جنس ژلاتین با لاستیک بوده فرآیند چاپ را انجام می دهد، دهه های متمادی این فناوری در چاپ لفاف بسته بندی، برچسب و لیبل و کیسه های نایلوني، فویل بسته بندی و كاغذي دیواری ها حرف اول را زده است. رشد چاپ فلکسو امروز از تمام دیگر فناوری های رقیب بیشتر است و این به این خاطر است که چاپ فلکسو در پروسه کار خود یکی از پایدارترین فرآیندهای چاپی را دارد، این فناوری همچنین دیگر سادگی زمان های گذشته را ندارد. فناوری های جدید پلیت و سرووموتور، اتوماتیک سازی کامل خط تولید و کارآمدی بیشتر مرکب ها باعث بالا رفتن بازدهی فلکسو شده است و آن را در رقابت مستقیم با چاپ دیجیتال قرار داده است.

با رواج يافتن لیبل های پشت چسبدار، اهمیت چاپ فلکسو بیشتر از پیش شد و چاپخانه داران مجبور به جایگزین کردن این فناوری در بخش های محلی به جای فناوری افست شده اند. اگر چه چاپ فلکسو سرعت و مقرون به صرفه بودن چاپ افست و دیجیتالی را ندارد.

رشد چاپ فلکسو امروز از تمام دیگر فناوری های رقیب بیشتر است و این به این خاطر است که چاپ فلکسو در پروسه کار خود یکی از پایدارترین فرآیندهای چاپی را دارد. این فناوری همچنین دیگر سادگی زمان های گذشته را ندارد . فناوری های جدید پلیت و سروو موتور ، اتوماتیک سازی کامل خط تولید و کارآمدی بیشتر مرکب ها باعث بالا رفتن بازدهی فلکسو شده است.

ولی در سفارشات تیراژ بالا به خاطر پایداری در فرآیند و مقرون به صرفه بودن، انتخاب اول چاپخانه هاست. ولی پایداری و کیفیت بسیار مناسبی که از چاپ فلکسو سراغ داریم، در کنار پیشرفت های اخیر که به سرعت و کارایی هر چه بیشتر آن افزوده است، بر هیچکس پوشیده نیست در هر صورت باید گفت که این دو فناوری در کنار هم گام های رشد و تکامل را طی می کند. سهم فناوری فلکسو در زمینه لیبل در سال ۲۰۱۷، حدود ۲۸ درصد بوده است که به گفته متخصصان این رشد درصدی، در سال جاری نیز ادامه پیدا خواهد کرد و خواهیم دید که ماشین های تمام اتوماتیک جدید، با سیستم های نوآورانه خود، بازار سال جاری را در دست گرفته و سهم خود را از بازار خواهد گرفت؛ در این سیستم ها، تمام عملیات چاپ، از فرآیندهای بیش از چاپ تا تمام عملیات تکمیلی، کاملا اتوماتیک بوده و به اپراتور انسانی احتیاجی ندارد. ماشین های چاپ فلکسو از نظر سخت افزاری نیز در چند سال گذشته پیشرفت های بسیار قابل ملاحظه و حتی دگرگون کننده ای داشته اند؛ سیستم های ارزهای مرکب، انیلوکس، فناوری های پلیت و سیستم های پیش از  چاپ و گرافیکی همه از نوآوری های برخوردار بوده اند که بازدهی و کارایی کلی ماشین را بالا برده و همزمان زمان كل فرآیند چاپ را کوتاه تر کرده است. البته موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که همه این تغییرات باعث بالا رفتن هزینه کل چاپ فلکسو شده و از این نظر آن را در مقابل چاپ دیجیتال و حتی چاپ گراور و آسیب پذیر کرده است.

چاپ دیجیتال امروز از آینده‌دارترین فناوری های به کار گرفته شده در صنعت چاپ لیبل در جهان شناخته می شود

دیگر مبحثی که در مورد چاپ فلکسو به میان می آید این است که دانش چاپ فلکسو در چاپخانه ها به روز نمی شود و کارمندان و حتی مدیران چاپخانه ها تنها از پایه ای ترین دانش این فرایند چاپی استفاده می کنند. چاپ فلکسو به عنوان فناوری با کاربری آسان؛ دقیق و پایدار، نیازمند آموزشی و صرف زمان بیشتر برای استفاده در چاپخانه ها است. به گفته مدیر کمپانی Flexo Tech ، امروزه پيدا کردن کارمندانی که بر دانش چاپ فلکسو احاطه درستی داشته باشد تقریبا غیرممکن است.

پیشرفت های قابل ملاحظه ای که چاپ دیجیتال در زمینه بسته بندی داشته است. قطعا چشمگیر و تحسین برانگیر است ولی حقیقتا نمی تواند تا سال های زیاد بعد از این جایگزینی برای چاپ فلکسو قلمداد شود. این دو فناوری هر کدام جای خود را در سهم بازار لیبل و بسته بندی دارند و یکدیگر را کامل می کنند.

لیبل ها به حیات خود به عنوان مهمترین فاکتور شناخت و انتخاب محصول، پس از بسته بندی اولیه ، ادامه می دهند. به همین دلیل هم از لیبل به عنوان فاکتور رقابتی میان کمپانی های رقیب یاد می شود. اگرچه هنوز اکثر چاپخانه های چاپ لیبل از ماشین های چاپ فلکسو استفاده می کنند؛ فناوری چاپ دیجیتال نیز به سرعت و با گام های بلند راه خود را به این عرصه باز کرده و به زودی به سهم قابل توجهی از بازار را در دست خود می گیرد. مزیتی که چاپ دیجیتال نسبت به فلکسو دارد در سه عامل سرعت در تحویل کالا، کیفیت رقابتی ، حجم و جای گیری کمتر و کوچکتر خلاصه می شود. جدا از همه اینها باید در نظر داشت با این همه پیشرفت چاپ دیجیتال این فناوری غول آسا هنوز هم نوپاست و هر روز با سیستم ها ، بسترها و مرکب های جدید و امکانات متنوع تر، بازار صنعت چاپ را سوپرایز می کند. مزیت های موجود و بالقوه این فرآیند می تواند در کنار سیستم های قدرتمند و آینده دار فلکسو ترکیب خارق العاده ای را تشکیل دهد که هر ناممکنی را ممکن می کند و صنعت بسته بندی و لیبل را به جایگاهی فراتر از تقاضای مشتری برساند.

2 نظرات
  1. محمد فیض آبادی فراهانی می گوید

    امتیاز بینندگان:۵ ستاره

  2. ناشناس می گوید

    امتیاز بینندگان:۵ ستاره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.