انواع جوهر کدام است و بهترین جوهر چه ویژگی هایی دارد ؟

0

بهترین جوهر یا مرکب که در بازار موجود است، می تواند در بالا بردن کیفیت و بازدهی دستگاه چاپ نقش بسزایی داشته باشد. استفاده نکردن از جوهر مرغوب در انواع چاپ مانند چاپ دیجیتال میتواند بر کیفیت محصول نهایی، همچنین بازدهی دستگاه ها و طول عمر آن تاثیر بگذارد در ادامه سه نوع جوهر که عبارتند از جوهر حلال اکو، جوهر حلال و جوهر اشعه ماورا بنفش  UV)) را معرفی می کنیم و مزایا و ضررهای آنها را تشریح می کنیم، با ما همراه باشید.

جوهر حلال اکو(جوهر حلال سازگار با محیط زیست)

جوهر حلال اکو(جوهر حلال سازگار با محیط زیست)

این جوهر سازگار با محیط است  و از نظر زیست محیطی بی خطر و قابل تجزیه است که از عصاره اتر گرفته شده از روغن معدنی تصویه شده بدست می آید. به همین دلیل می توان آنرا جوهر حلال ملایم یا حلال سبک نیز نامید.

این نوع جوهر بدلیل داشتن ترکیبات آلی فرار نسبتاً کم و بوی کمی که دارد برای هر دو گرافیک داخلی، خارجی و تابلوهای تبلیغاتی ایده آل است. حتی در صورت داشتن تهویه کافی می توان در محیط اداری نیز از آن استفاده کرد.

جوهر حلال

این نوع جوهر به نام های حلال های قوی یا حلال های کامل می باشد که حاوی مایع حامل، رنگدانه و رزین است. به علت داشتن محتوای بالای ترکیبات آلی فرار،  بزرگترین کاربرد آن چاپ محصولاتی است که در خارج از منزل استفاده می شود. در بسیاری از نقاط جهان به دلیل ارزان، با دوام، ضد آب و ضد خش بودن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید : چاپ سابلیمیشن چیست ؟ 

جوهر یووی (UV)

جوهر یووی (UV)

این نوع جوهر، جدیدترین فناوری چاپ می باشد. پس از چاپ با این جوهر برای خشک کردن آن از لامپ های ماورا بنفش استفاده می‌کنیم از ویژگی های این جوهر می توان به برجسته شدن آن اشاره کرد و لازم نیست که برای محافظت در برابر لکه ها و ساییدگی ها از پوشش های گران قیمت استفاده کنیم. دلیل نامگذاری آن نیز استفاده از نور ماورا بنفش (ultraviolet)  است. پیشنهاد می شود این فناوری جدید در چاپ را امتحان کنید.

مقایسه دوام و پایداری سه نوع جوهر

مقایسه دوام و پایداری سه نوع جوهر

از لحاظ دوام و پایداری جوهر UV با ۳ تا ۵ سال ماندگاری، بشترین دوام را دارد و بعد از آن جوهر حلال ۲ سال ماندگاری و جوهر حلال سازگار با محیط زیست با ۱ سال ماندگاری، کمترین پایداری را دارد.

مقایسه قیمت انواع جوهر

از بین این سه نوع جوهر، جوهرUV گرانترین و جوهر حلال ارزانترین می باشند.

مزیت ها و معایب جوهر UV چیست ؟

مزیت ها و معایب جوهر UV چیست ؟

با توجه به زیان بار بودن حلال های شیمیایی برای محیط زیست، استفاده از جوهرUV باعث کاهش انتشار مواد شیمیایی در محیط زیست می شود، زیرا این جوهرها با اشعه ماورابنفش خشک شده و در نتیجه حلالی در محیط منتشر نمی کند و زیانی برای چاپ کننده ندارد. بنابراین برای حفظ سلامتی این نوع جوهر ها توصیه می شود.

به این علت که این جوهر بدون تابش خشک می شود اگر جایی بریزد تمیز کردن آن نیز کار سختی می باشد. هزینه راه اندازی این نوع جوهر نسبت به جوهرهای دیگر بیشتر است. از طرفی چاپگرها باید از تماس جوهر با پوست جلوگیری کنند زیرا باعث بروز خارش و حساسیت در پوست می شوند.

مزیت ها و معایب جوهر حلال چیست ؟

جوهر حلال از حلال های شیمیایی و بودار تولید می شود.

جوهرهای حلال حاوی مواد معطر و فرار هستند بنابراین سریع خشک می شوند و در برابر نورخورشید و آب مقاوم هستند بنابراین می توان در محیط باز از این نوع جوهر برای بنرها  استفاده کرد.

مزیت ها و معایب جوهر حلال اکو چیست ؟

مزیت ها و معایب جوهر حلال اکو چیست ؟

جوهر حلال اکو بو و ماده خطرناک ندارد و مشکلی  در استفاده در محیط بسته ایجاد نمی کند.

اما نسبت به جوهر حلال دیرتر خشک می شوند و در برابر خورشید و آب مقاوم نبوده بنابراین نمی توان در محیط آزاد از آن استفاده کرد و باید پوشش شیمیایی داشته باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.